Vizier op volleybal

 

Vierde 4-0 thuiszege voor Sudosa-Desto

 

VoV, 06-11-2018. 11:30 uur. Nadat wij vorige week de 2e ronde van de Nationale Beker wonnen, hadden we zaterdag weer een gewone competitie wedstrijd. Dit keer speelden we thuis tegen VC Bolsward D1, de nummer 7 van de ranglijst. Omdat Beau Bruins Slot nog geblesseerd was aan haar bovenbeen en Rianne Vogt tijdens de training afgelopen week door haar knie gegaan was, sloten Lotte Zwiers en Susan Reinders aan bij het team.

We startten de wedstrijd met Chloë Huizenga, Cindy Zandstra, Anike van Oosterom, Jolien Knollema, Lisa Boer, Suzanne Benninga en Danique Hamming. Vanaf het begin waren we scherp en al snel hadden we een voorsprong van 13-3. Kim Klein Lankhorst en Lisa Hut kwamen nog in het veld en de set werd netjes uitgespeeld met 25-10.  De 2e set begonnen we met dezelfde opstelling als de 1e set. Ook deze set lieten we vanaf het begin mooi volleybal zien. Bij een voorsprong van 22-11 was onze concentratie even weg, maar we wonnen de set ruim met 25-17.

In de 3e set kwamen Kim en Lisa weer in het veld. Deze set was eigenlijk een kopie van de 1e set. Door veel servicedruk en een ongelooflijk kill – block van Jolien namen vroeg in de set een ruime voorsprong. Er werden mooie combinaties gespeeld en onze voorsprong gaven we niet meer weg.  Aan het eind kwam Lotte Zwiers nog in het veld om de set uit te serveren. Deze set eindigde met 25-9.

Ondanks dat de 3e set makkelijk gewonnen werd hadden we 100% focus om ook de 4e set te winnen en geen punt te laten liggen deze wedstrijd. In de loop van de set kwamen zowel Susan Reinders als Lotte Zwiers nog in het veld. Ook in deze set hadden we vanaf het begin een voorsprong en ondanks wat kleine slordigheden werd ook deze set gewonnen met 25-17.

Door onze 4-0 overwinning en puntverlies van VC Sneek D2 en D.B.S. Balk D1 behouden wij onze koppositie in de 1e divisie A. Komend weekend zullen wij om 19.00 uur in Balk spelen tegen D.B.S Balk D1!

gh @ VoV, verslag van Suzanne Benninga. Sudosa – Desto dames 1. Foto Jan van den Noort.