Vierde zege Anne Buijs met Praia Clube

VoV, 10-11-2021. 3:57 uur. Praia Clube van oranje teamcaptain Anne Buijs heeft met de vierde zege in het huidige seizoen weer de koppositie van Minas overgenomen. Minas kwam niet verder dan 2-3 winst, Praia Clube won met 0-3 bij Osasko. Ze staan op 4-12, Minas heeft 4-11 en Barueri, de nummer drie in de stand,  3-6.

Praia Clube is eigenlijk geen moment in de problemen gekomen tegen Osasko, waar Fabiana, Rachel Adams en libero Camila Brait bekende namen in de selectie zijn. En verder was daar ook nog Tiffany Abreu, ze scoorde 19 keer, die we nog menen te kennen van haar/zijn periode bij US Amsterdam een aantal jaren geleden.

Anne Buijs maakte 8 punten, ze was de target bij de serve van de tegenstander. Maar liefst 31 van de 64 Osasko opslagen gingen naar haar. Ze bleef echter alle keren foutloos in de pass. Bij Praia Clube werd Brayelin Martinez met 18 punten topscorer.

Na 3-5 in de eerste set liep Praia Clube uit naar 5-10 en vergrote de voorsprong naar 7 punten bij 9-16. De 19-25 setwinst was daarna ruim. In set twee ging het tot 7-7 gelijk op. Daarna nam Praia Clube afstand naar 7-12 en 9-17. Osasko kon nog tot 18-21 terugkomen, met 21-25 bracht Praia Clube de stand op 0-2. De gasten lieten er in de derde set geen twijfel over bestaan dat ze de wedstrijd in drie sets wilden beslissen. Via 1-6 ging het naar 9-13 en 10-17. Osasko kwam nog van 19-24 terug naar 22-24, voordat Praia Clube de wedstrijd afmaakte.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto CVB.