Vizier op volleybal

 

Donitas D1 had het één set moeilijk tegen US D2

VoV, 10-11-2021. 12:11 uur. Afgelopen zaterdag speelden wij tegen US 2 uit Amsterdam. Nog ongeslagen waren wij geweest in onze vertrouwde Struikhal. We wilden er dan ook alles aan doen om dit vast te houden.

Waar normaliter al veel sfeer en geluid van de tribune komt, werden we zaterdag op een speciale manier getrakteerd op een show van jewelste. Donitas haalde met een verzameling aan muziek, memes en sound effecten alles uit de kast om ons aan de winst te helpen. En dit hebben we gedaan!

In drie sets rekenden we af met de Amsterdammers.We startten zeer overtuigend. De pass stond als een huis, waardoor spelverdeelster Iris van der Veen alle aanvalsters kon bedienen. Echter liet US ons niet zomaar scoren en hadden verdedigend erg veel. De eerste set zat dan ook vol met echte vrouwenrallies. Op 14-14 zette Wout zijn jokers in, Tessa Janssen en Lobke Overtoom kwamen in de ploeg. Dit resulteerde in een 22-19 voorsprong. Toch maakten we het aan het eind even spannend, toen wij achter kwamen te staan met 22-24. Ondanks deze achterstand bleven we koelbloedig en hebben wij op karakter de set alsnog binnengesleept.

Set twee en drie had US Amsterdam geen antwoord op ons. Deze sets werden dan ook overtuigend gewonnen met respectievelijk: 25-18 en 25-20. De winst op US resulteerde in een eerste plaats in de Topdivisie.

Volgende week reizen wij af naar Wierden, waar wij het opnemen tegen Weghorst Makelaardij WVC Volley DS1. Wij zullen er alles aan gaan doen om weer wat puntjes mee te nemen naar Groningen. MAND!

gh @ VoV, verslag van Donitas dames 1. Foto Jan van den Noort.