Vizier op volleybal

 

Vijf duels in de twee Topdivisies bij de mannen

VoV, 02-12-2022. 6:13 uur. In de Topdivisie A bij de mannen worden zaterdag drie wedstrijden gespeeld. Tenminste zo ziet het programma er nu nog uit, wie weet wat er nog kan veranderen met het oog op het WK-duel van 16:00 uur van Oranje vs. VS.

Twee duels in de middenmoot gaan tussen Dynamo H2 (8ste, 7-9) vs. Olhaco (6de, 8-12) en VoCASA Heren2 (10de, 8-7) vs. Orion Heren 2 (7de, 6-9).  Gezien de onderlinge verschillen tussen de teams na de top drie is het voor deze ploegen wel zaak om punten te pakken om een stevige positie in de middenmoot te behouden.

Madjoe (4de, 8-14) is op dit moment de naaste belager van de nummer drie op de ranglijst, maar staat al wel 8 punten op die positie achter. Tegen E.V.V. Elburg (11de, 7-4) hebben ze de mogelijkheid een stuk in te lopen. Dat geldt ook voor E.V.V. dat drie punten achterstaat op hun bovenbuurman VoCASA Heren 2.

In de Topdivisie B krijgt Volley Tilburg de gelegenheid om op gelijke hoogte te komen met koploper Sliedrecht Sport Heren 2, de koppositie zit er niet in gezien het set quotiënt. Volley Tilburg krijgt Spaarnestad, de nummer voorlaatst, op bezoek.

VIVES, de nummer drie van de ranglijst (8-21) heeft VCV Veenendaal als tegenstander. Hun gasten staan achtste met 7 punten uit 7 wedstrijden. Gezien de resultaten tot nu gaat VIVES als favoriet voor de winst aan de wedstrijd beginnen en is het aan VCV om met een stunt dit niet te laten doorgaan.

We houden u op e hoogte hoe het afloopt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.