Vizier op volleybal

 

Twentse Topdivisiederby’s met iets extra’s

VoV, 02-12-2022. 6:08 uur. Voor aanstaande zaterdag is er in de Topdivisie A en B maar een beperkt programma en we vragen ons af of de teams die hun wedstrijden gepland hebben om 16:30 en 17:00 uur daar gelukkig mee zijn, gezien het tijdstip (16:00 uur) dat de achtste finale van het WK  in Qatar tussen Nederland en VS begint.

Zoals het er nu uitziet staan er in Twente twee derby’s met ‘das gewisse etwas’ op de rol. Één in Tubbergen en één in Rijssen.

In Tubbergen bij Dynamo vs. Set-Up ’65 zit de hele voormalige staf van de Eredivisionist uit Ootmarsum bij de thuisploeg op de bank. Damir Colo had jarenlang Set-Up D2 onder zijn hoede en stonden de assistenten Tom Engbers en Rob Luyrink als hoofdcoach bij Set-Up dames 1 langs de lijn. Je zou bijna zeggen dat er in de staf van Dynamo meer kennis over de selectie van Set-Up zit dan in de huidige staf van Set-Up, die bestaat uit Marcel Veneklaas en Kitty Sanders. Maar dat terzijde.

Dynamo verraste vorige week vriend en vijand en misschien ook wel zichzelf een beetje door de veel hogergeplaatste buren van Krekkers met een 3-1 nederlaag naar huis te sturen. Set-Up ’65 had een prima begin van de wedstrijd tegen Donitas in Groningen, maar moest na de 0-2 voor toch nog met een nederlaag naar Ootmarsum terug.

Set-Up staat achtste, Dynamo elfde. Onderling verschil 9 punten, beide teams speelden evenveel wedstrijden.

Krekkers, dat dus vorige week voor de tweede keer in een uit-derby onderuitging reist zaterdag naar Rijssen voor de confrontatie met Rivo. Rivo is derde (8-18), Krekkers vierde (8-17). Koploper Apollo 8 D2 staat op 9-19. Veel Twentse drukte dus in de top van deze divisie.

De strijd tussen Rivo en Krekkers heeft dus als inzet het veroveren van de koppositie. Immers bij elke winst is Rivo koploper en bij 0-3 of 1-3 gaat de hoogste plaats op het podium naar Krekkers. Dat Rivo in de ranglijst hoger staat dan Krekkers is wellicht voor de ploeg uit Maria Parochie een reden om er niet te gemakkelijk over te denken. We zeggen niet dat ze dat tegen Set-Up en Dynamo deden, evenmin willen we spreken over een derby-uit-syndroom, maar het is toch opvallend dat deze potjes verloren gingen.

Naast het derby aspect zit er ook nog het aspect aan dit duel dat Frank van den Noort, de trainer/ coach van Krekkers, in de thuishaven van Rivo in het verleden vele successen vierde met Rivo Heren 1 in de Eredivisie. Hij is dus terug op vertrouwde grond.

Twee mooie affiches, waarvoor je bijna een mailtje naar Qatar c.q. de FIFA zou sturen met het verzoek de wedstrijd van Oranje te verplaatsen naar een ander tijdstip.

In de Topdivisie B staan er ook twee wedstrijden gepland.  VollinGo speelt om 17:00 uur tegen AVV Keistad en Activia krijgt Sliedrecht Sport Dames 2 op bezoek.

VollinGo deed vorige week hele goede zaken door thuis met 3-0 van Orion te winnen en hun de rode lantaarn mee te geven naar Doetinchem. Het zal een stuk lastiger worden om de gasten uit Amersfoort er van af te houden ook wat mee te nemen uit Gouda, punten bijvoorbeeld, want Keistad staat zesde en heeft 12 punten, vijf meer dan VollinGo.

Activia vs. Sliedrecht Sport Dames 2 is het duel tussen de koploper en de nummer vijf, die zich onderling zeven punten schelen. Activia toonde na het verlies tegen Ledûb herstel door VCN in eigen huis met 1-3 te verslaan, Sliedrecht Sport leed een gevoelige nederlaag bij US Amsterdam en zal voor zichzelf het gevoel hebben dat er iets recht te zetten is. En hoe kan dat beter dan tegen de koploper. Bij Activia vs. Sliedrecht beginnen ze om 19:30 uur. Dan weten we al of Oranje een ronde verder is, tenminste als ze de wedstrijd niet verplaatsen 🙂 !

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Jan van den Noort.