Vizier op volleybal

 

Laura Dijkema naar Macerata in de Serie A1.

VoV, 02-12-2022. 5:57 uur. Via de website van CBF Balducci HR Macerata werd bekend gemaakt dat de ploeg uit de Italiaanse Serie A1, die momenteel voorlaatste staat (10 gespeeld, 2 zeges, 5 punten,) Oranje spelverdeelster Laura Dijkema heeft gecontracteerd.

Met deze overstap van Papendal naar  Macerata keert Dijkema terug naar Italië waar ze eerder voor Firenze en Novara speelde. Vanaf dinsdag 6 december traint ze mee, ze zal met rugnummer 24 spelen.

Laura Dijkema: “Ik ben erg blij met de mogelijkheid om terug te keren om in Italië te  gaan spelen, ik voel me daar thuis en ik hou ook van de Italiaanse topcompetitie. Toen Macerata me het aanbod deed om bij CBF Balducci HR te komen spelen, had ik een goed gevoel bij de club en de  mensen. Dus zei ik tegen mezelf: “Ja, doen, laten we gaan.”

Het doel zal zijn om te proberen in de Serie A1 te blijven en ik zal al mijn energie, positiviteit en ervaring gebruiken om dit  met het team te realiseren. Ik heb de wedstrijd van hen afgelopen zondag tegen Bergamo gevolgd en zag veel passie en een grote drive om voor de winst te knokken.

Volgende week begin ik aan mijn avontuur in Macerata. Ik zie de fans in de sporthal straks in mijn Macerata oranje-zwarte tenue, waarbij oranje een kleur is die me erg aanspreekt omdat het me doet denken aan mijn shirt van het nationale Nederlandse team!”

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB, CEV.