VV Utrecht van virtuele naar werkelijke koploper.

VoV, 02-12-2022. 5:44 uur. Voor begin van de wedstrijden op donderdag in de Eredivisie dames zag de top 4 er als volgt uit:

• 01> Sliedrecht Sport 9-22
  • 02> VV Utrecht 8-21
  • 03> VC Sneek 9-18
  • 04> Apollo 9-18

Gisteravond speelde VV Utrecht tegen Voltena en kon de bovenste podiumplek in de Eredivisie bemachtigen. En prachtige uitdaging voor het team, dat nog maar een paar jaar op het hoogste niveau in ons land acteert. En een historisch hoogtepunt voor de club? Minimaal twee punten hadden ze nodig, ofwel een 3-2 zege zou voldoende zijn. Maar geloof maar dat VVU niet voor minder dan de volle buit ging, tegenstander Voltena, de nummer acht in de stand (7-9) kon een warm onthaal verwachten.

En kreeg dat ook. Bij 5-1 in de eerste set moesten de gasten uit Werkendam al de time out in, Raïsa Schoon brak de serie (5-2), zag echter ook dat de thuisploeg een scorend vervolg aan de set gaf en uitliep naar 10-4. Voltena kwam terug naar 10-7, VVU liep uit naar 14-8 en hield de marge ruim met vijf punten voorsprong bij 17-12, 19-14 en 21-16. Op 24-20 besliste een foutserve de set (25-20).

Ook in set twee had VVU een prima start. (6-2, 11-5). Veel servedruk en knap verdedigen resulteerden in goede scores. Voltena ging bij 11-5 de time out in, en kwam er sterk uit met een serie van vijf punten (11-10), waarna ze op de side out tot aan 20-19 konden aanklampen. Onder andere Carla Mulli en Iris Reinders noteerden VVU-punten, bij Voltena waren Raïsa Schoon en Lynn van Mill succesvol. VVU sloeg het gaatje met een kill-block naar 22-19 en kreeg na 23-21 via een foutserve en een aanvallende fout van Voltena de 25-21 op het scorebord.

In de derde en laatste set denderde VVU keihard door naar de koppositie in de Eredivisie. Ze namen een 10-2 voorsprong en kwamen bij 17-7 op een verschil van 10 punten. Voltena was in die periode erg gul, gaf veel punten weg, maar herstelde zich enigszins door de achterstand tot 17-13 terug te brengen. Het verschil was echter te groot om VVU nog serieus in de problemen te brengen. Via 22-15 werd het 25-17. Met een ace werd de set afgesloten.

In Meijel was Peelpush (9de, 8-9) het gastteam voor SV Dynamo (6de, 7-13). Dynamo had in hun laatste duel laten zien van wanten te weten door de toenmalige koploper Sliedrecht Sport twee sets over de knie te leggen (setstanden 25-13, 25-14). Met veel vertrouwen in een goede afloop werd in Meijel begonnen, maar ook bij de thuisploeg was er de wil om na twee uitnederlagen de fans weer op een thuiszege t trakteren. Ook hier dus vooraf een mooi affiche.

SV Dynamo kon echter geen setwinst laten noteren in Meijel. Zonder enige overtuiging spelend werd het een 3-0 nederlaag, waarbij de credits daarvoor naar Peelpush behoren te gaan.

In de eerste twee sets bleven de teams tot rond de vijftien punten bij elkaar en was er weinig verschil op het scorebord. Dynamo kon in set één ook nog een 20-17 achterstand inlopen (20-20, 22-22) maar ging vervolgens met drie tegen punten achter elkaar de boot in (25-22). In de tweede set namen de gasten na 14-14 een 14-16 voorsprong die Peelpush veranderde in 19-19 en 23-19, om met 25-20 af te sluiten en op 2-0 te komen. En in de derde set was bij 12-6 al wel duidelijk dat Peelpush alle punten in Meijel wilde houden. Via 16-9 en 21-16 pakten ze  met 25-18 de 3-0  zege.  Wies Smit scoorde 189 keer voor Peelpush.