Vijf punten voor Hemingway’s Donitas D3

VoV, 07-03-2018. 6:20 uur. Na precies een maand geleden onze laatste wedstrijd te hebben gespeeld, mochten we afgelopen zaterdag weer een potje volleyballen tegen Sneek DS4 in onze vertrouwde Struikhal. Met twee speelsters uit D4 en één uit D6 wilden we, na de vorige keer met 3-1 gewonnen te hebben, toch graag de volle punten in Groningen houden.

Dus begonnen we vol goede moed en enthousiasme aan de wedstrijd. Al meteen hadden we een aantal goede service series aan onze kant waardoor we al snel uitliepen liepen naar een stand van 20-10. Toch probeerde Sneek op 24-17 nog iets terug te doen, maar op 24-20 werd toch het laatste punt binnen geslagen door Donitas.

De tweede set verliep een stuk minder soepel als de eerste set aan de kant van Donitas. We keken telkens tegen een achterstand aan en bij 22-24 was Sneek de eerste die op setpoint stond. Op 24-24 maakte Tessa het nog even extra spannend door een bal op een bijzondere wijze over het net te spelen en laat deze bal nou net in zijn! Dat betekende dus 25-24 en setpoint voor ons. We konden dit setpoint gelijk benutten, dus 2-0 voorsprong in sets!

In de derde set liep het tot 12-12 steeds gelijk op. Daarna was het niet heel erg spannend meer en konden we uitlopen wat resulteerde in een 25-21 winst.  Het niveau van het einde van de derde set konden we goed vasthouden en dat was goed te zien op het scorebord in de vierde set: 25-17.

Na deze overwinning proefde de taart van Nikki en het bier nog lekkerder, waarna even later ook de roze tutu’s uit de kast geplukt konden worden om te shinen op het feestje. Hier werd helaas iets minder punten gescoord.

Wat betreft de stand: We staan weer eerste! Volgende week spelen we om 16.30 uur in Emmeloord tegen Vovem (tweede), dit belooft een spannende wedstrijd te worden! Be there!