Vizier op volleybal

 

Vijfde finale voor Orion

160403Orion

Een beetje een ‘onbezonnen’ titel, maar op de keper beschouwd helemaal niet zo onwaar. Want Seesing Personeel | Orion had  er ook al drie finales in de halve finale tegen Landstede Volleybal opzitten voordat ze aan de finale serie tegen Abiant Lycurgus konden beginnen. In Groningen werd het afgelopen zondag een historische  volleybalhappening, die onder andere de boeken in zal gaan als de eerste wedstrijd in de vaderlandse competitie met zo’n 3.000 bezoekers, velen kwamen alleen voor de sfeer, op de tribune. Dat duel ging met 3-2 naar Lycurgus.  

Vanavond speelt Orion in haar eigen ’Home of Orion’ de return. Het is voor de Doetinchemmers zaak om de stand op 1-1 te brengen om niet met een 2-0 achterstand aan de zesde finale, met wellicht een nieuw record voor wat betreft de bezoekersaantallen, te moeten beginnen.  Orion coach Goran Aleksov hoopt met de steun van de eigen fans opnieuw voor een winnende pot volleybal in het ‘Home of Orion’ te zorgen.

Verder staat vanavond nog de tweede wedstrijd om de derde plaatst op de agenda. Afgelopen zaterdag won Draisma Dynamo met 1-3 in Zwolle van Landstede, als ze de partij vanavond voor zich beslissen eindigen ze op de laagste podiumplaats, hetgeen weer recht geeft op deelname aan Europacup wedstrijden. Gezien de toekomst van Landstede Volleybal had dat ook wel zonder deze play offs in het vat gezeten.

Ook de strijd om de vijfde plaats kan vanavond beslist worden. Inter Rijswijk en SV Land Taurus speelden zondag hun eerste duel in de best of three serie. In Rijswijk won Taurus met 2-3. Daar was het in de eerste twee sets best spannend (26-24, 23-25) vervolgens waren beide teams een set duidelijk beter (25-19, 18-25) waarna de tiebreak met 14-16 naar Taurus ging.      

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Hans van Dijk.