Vizier op volleybal

 

Vijfde jaar Nico Manenschijn bij Dynamo

VoV, 12-05-2020. 4:14 uur. De selectie van Draisma Dynamo is nagenoeg compleet nu opnieuw iemand van de oude garde een jaar langer bij de club blijft. Met zijn contractverlenging brengt Nico Manenschijn het totale aantal spelers voor het seizoen 2020-2021 op twaalf.

De 25-jarige Deventenaar begint alweer aan zijn vijfde seizoen in Apeldoornse dienst. Afgelopen seizoen stelde Manenschijn onder bewijs zowel in de diagonaal als op het midden nadrukkelijk zijn mannetje te staan. Wat hij tijdens de voortijdig beëindigde reeks wedstrijden in de kampioenspoule liet zien, was niet voor de poes. De allrounder snakt ernaar om in het nieuwe volleybaljaar de kater van de misgelopen landstitel weg te spoelen.

“Ik ben blij dat ik voor het vijfde jaar bij Draisma Dynamo aan de slag kan. Ik vind het super dat het team grotendeels intact blijft. Afgelopen jaar heb ik het super naar m’n zin gehad. Het is jammer hoe het eindigde in verband met de coronacrisis. Hopelijk kunnen we straks weer normaal aan de slag. Een keuze tussen mijn maatschappelijke carrière en het volleyballen is voor mij echt nog niet te maken. Ik verheug me er daarom op om het weer te kunnen combineren”, ziet de als fysiotherapeut werkzame volleyballer er naar uit om weer wat om handen te hebben.

Bestuurslid technische zaken Wim Jonker hoopt dat Manenschijn zijn vorm van het vorige seizoen meeneemt naar de herstart van de eredivisie. “Nico heeft in het afgelopen seizoen aangetoond hoe ook iets oudere en ervarene spelers zich nog altijd kunnen verbeteren.”

gh @ VoV, bron persbericht Draisma Dynamo. Foto Wout van Zoeren.