Vijfpunter Peelpush H1 als jaarafsluiting

VoV, 19-12-2017. 5:34 uur. Voor de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft mochten de heren van Peelpush H1 afreizen naar het pittoreske Veghel, waar hekkensluiter Skunk aan het wachten was op een kans om belangrijke punten te pakken. Ook Peelpush had de punten hard nodig om aansluiting te vinden bij de middenmoot, dus zou het een interessante wedstrijd worden met twee teams die zouden strijden tot het laatste punt.

Na fel ingespeeld en ingeslagen te hebben begon de wedstrijd. Peelpush kwam direct al passend in de problemen waardoor het niet lekker in het spel kwam. Dit resulteerde in een kleine achterstand, maar nog belangrijker; een verminderde motivatie. Na een time-out en een felle toespraak van Roger gingen de knoppen om en knalde Peelpush er bovenop. Er werd een voorsprong opgebouwd die de hele set niet meer werd weggegeven, en met een mooi en vrolijk spel trok Peelpush set nummer één naar zich toe: 19-25.

Natuurlijk wilde Peelpush dit door zetten, maar de service van Skunk gooide roet in het eten. Peelpush kwam op een achterstand en ook aanvallend was het scorend niet goed. Gelukkig kwam Tom Sillekens op tijd met een reddingsmiddel, namelijk zijn venijnige service. Hij serveerde maarliefst acht keer achter elkaar en bracht Peelpush weer langszij! De flow was terug, de motivatie was terug en bovenal; het plezier was terug. Peelpush drukte door en gaf ook deze set niet meer weg. Zo wonnen ze ook set nummer 2 met een stand van 20-25!

In set drie werd het al gauw duidelijk, Peelpush ging voor de winst. Zo begonnen ze scherp aan de set en met de servicedruk die ze Skunk oplegden wisten ze een voorsprong te pakken. Mede door scores van Eddy Raaijmakers en Brent Grabert bleef Peelpush knallen. Daarmee ging ook set 3 mee naar Meijel met een stand van 20-25!

In set 4 werden de spelverdelers gewisseld. Zo kwam Ijen het veld in voor Rikus om het spel te verdelen en dit deed hij erg goed. Peelpush liet zich ook in set 4 niet van de wijs brengen en wilde koste wat kost het belangrijke bonuspunt mee naar huis nemen. Met een voorsprong van zo’n 6 punten kwam Peelpush op matchpoint te staan, maar Skunk was nog niet bereid om op te geven. Zo serveerde de jonge passer – loper Skunk nog naar een stand van 23-24, maar hij kon zijn serie geen goed gevolg geven. De laatste bal werd in het net geserveerd, waardoor Peelpush er met de winst vandoor ging.

Weer een 4-0 winst dus! Wat een heerlijk gevoel! De broodnodige punten gaan allemaal mee naar Meijel, en hiermee staan we op dit moment op een gedeelde achtste plek. Dat geeft toch even wat meer rust voor de kerst!

De eerstvolgende wedstrijd zal in het nieuwe jaar plaats vinden, namelijk op zaterdag 13 januari! Dit is een thuiswedstrijd tegen concurrent Zaanstad H2. Wij hebben namelijk nog iets goed te maken voor het zure verlies in de uitwedstrijd, dus we zijn vastberaden om er weer volledig op te knallen! Wij hopen jullie allemaal na de vakantie terug te zien op de tribunes in de Körref, maar voor nu wensen we iedereen alvast een mooie Kerst en een gelukkig Nieuwjaar!  ‘Eén voor allen, allen voor één!’

gh @ VoV, verslag Peelpush H1. Foto Wim Simons.