Vijfsetters beslissen duels in Kampioenspoule (m)

VoV, 19-03-2023. 6:15 uur. Zowel in de Kampioenspoule als de B-poule werden gisteren twee wedstrijden gespeeld. In de Kampioenspoule onder andere de Eredivisieklassieker SV  Dynamo vs. Lycurgus (nr. 1 vs. nr. 2) en de B-poule o.a. PDK vs. ZVH (nr.2 vs. nr. 1)

Dynamo vs. Lycurgus eindigde voor de vierde keer dit seizoen in een vijfsetter, waarbij de bezoekers uit Groningen in de vierde set de kans misten om de strijd in vier sets te beslissen en de koppositie te pakken. De sets werden beslist via 21-25, 28-26, 25-27, 29-27 en 15-13. Vier sets met 2 punten verschil geeft wel aan dat het een spannende aangelegenheid was in Apeldoorn.

Ook de eigen score met 86 om 86 was in evenwicht, net als de foutenlast met 32 om 32 directe punten voor de tegenstander. Dynamo had de scores net wat beter over de vijf sets verdeeld. Martijn Brilhuis scoorde 30 keer voor Dynamo, Jacob Kern maakte er 18 voor Lycurgus.

Sliedrecht Sport vs. Orion werd ook een vijfsetter, waarbij de thuisploeg na een 1-2 achterstand in sets erin slaagde om de tiebreak af te dwingen. Setstanden tot aan 2-2 waren 25-23, 20-25, 15-25 en 25-17. In de vijfde set kon Orion na 11-11 met de side out en een breakpoint het verschil maken. (11-13). Na de side out van Sliedrecht herhaalden ze die volgorde nog een keer en pakten met 12-15 de 2-3 zege.

Colin Zuijdgeest maakte 22 punten voor Orion, collega Jasper Diefenbach scoorde 16 keer, waarvan 5 blokkerend. Youri Ebbelaar van Sliedrecht maakte er ook 16, Marius den Hartog kreeg er een dozijn achter zijn naam. Orion behaalde aanvallend (44 om 63 punten) het meeste verschil. Sliedrecht scoorde via de opslag (12 om 8) beter en had minder directe fouten (23 om 31) die een punt voor de tegenstander opleverde. Blokkerend werd het 10 om 11.

• 06> Sliedrecht Sport 5-1

Vandaag speelt VC Limax om 16:30 uur tegen SSS Barneveld.

In de B-poule werden de twee gespeelde wedstrijden in drie sets beslist. VoCASA won met 3-0 van Taurus (25-23, 25-20 en 25-14) en PDK versloeg ZVH met de setstanden 25-23, 25-18 en 25-20.