Vijfsetters bij Stuttgart en Chemik Police.

VoV, 18-04-2021. 6:40 uur. SC Dresden heeft in de best-off-five serie play-offs in Duitsland de kansen op de titel in eigen hand gehouden door het derde duel tegen MTV Stuttgart met 3-2 te winnen. Het was hun eerste zege van dit seizoen tegen de ploeg van Juliët Lohuis en Hester Jasper. Na drie wedstrijden is de stand nu 2-1 in het voordeel van Stuttgart, ze kunnen woensdag thuis ‘Deutsche Meister’ worden.

Via de setstanden 30-28, 22-25, 25-20, 19-25 en 15-12 kon Dresden voorkomen dat er in hun hal een kampioensparty van de tegenstander gevierd werd. Heel erg belangrijk was Maja Storck bij de thuisploeg, maar liefst 39 punten maakte ze, ééntje meer dan Krystal Rivers voor Stuttgart. Hester Jasper had in de eerste set een invalbeurt, begon in de tweede en derde in de basis en scoorde 7 keer. Juliët Lohuis ontbrak vanwege een blessure nog steeds.  Opvallend feitje: Dresden had 102 goede opslagen, maar scoorde geen enkel ace.

Na de 2-2 via de 19-25 was de thuisploeg in de vijfde set vanaf het begin bij de les. Bij de veldwissel stonden ze na een score van Storck met 8-6 voor en gaven vervolgens die voorsprong niet meer uit handen. De video challenge bevestigde dat het laatste punt ook echt het laatste punt was.

In Polen heeft Chemik Police een hele belangrijke 2-3 uitzege behaald op Rzeszow en in de play-offs met 2-1 de leiding genomen. Na twee eerdere vijfsetters werd ook de derde wedstrijd dus via de tiebreak beslist.

In de openingsset maakte Chemik Police na 16-17 het verschil (17-23) en won met 21-25. Rzeszow maakte gelijk door in de tweede set de 20-19 in 25-21 te veranderen. De derde en vierde set kenden beide keren 17 punten voor de verliezende partij. Eerst won Chemik Police, daarna bracht Rzeszow de stand op 2-2. In d tiebreak forceerde Chemik Police na 9-9 het verschil van twee punten, die ze met 13-15 ook aan de finish brachten.

Rzeszow had wel de beste eigen score (80 om 74), maar ook de hogere foutenlast. Van Ryk werd met 23 punten topscorer, Brakocevic kwam tot 18 treffers, Indy Baijens had twee invalbeurten en scoorde daarin 1 keer.

Britt Bongaerts heeft met LKS Lodz de strijd om de derde plaats in Polen in leven gehouden. Uit bij Radom trokken ze een streep door het feestje dat de thuisploeg in gedachten had door met 2-3 te winnen en de stand op 2-1 te brengen. Eerder had Lodz zowel uit als thuis verloren.

Na de 2-2 in sets via 20-25, 25-17, 19-25 en 25-19 besliste de tiebreak met 11-15 de wedstrijd. Lodz had daarin al vlot vier punten voorsprong, die ze niet meer afstonden (4-8, 8-12, 11-15). Britt Bongaerts stond vijf sets op spelverdeling en scoorde 1 keer.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV en TAURON Liga.