Zwaarbevochten 3-2 zege Conegliano vs. Novara

VoV, 18-04-2021. 6:47 uur. In een van de spectaculairste wedstrijden van het seizoen 2020-2021, de eerste in de play-off-serie om de titel in Italiƫ, heeft Conegliano een 3-2 zege behaald op Novara. Het was hun 62ste opeenvolgende zege, maar het was er wel eentje die heel veel moeite kostte. Meer dan een van de 61 daaraan voorafgaande.

In de eerste wedstrijd van de Scudetto finale duurde bijna drie uur met een geweldige uitschieter in de setstand in de tweede set. Pas na 39-38 (!!) trok Conegliano aan het langste eind. Qua lengte een record in een play-off finale. Ook het feit dat Novara in de eerste vier sets als eerste op setpoint kwam was een bijzonder gegeven. Slechts twee keer betekende dat setwinst.

In de openingsset ging het na 19-19 en 22-22 naar 22-24. De winst haalde Novara met 23-25 binnen. De tweede set was met een lengte van 50 minuten een heel erg lange. Novara kreeg als eerste bij 23-24 de kans om de stand op 0-2 in sets te brengen, Conegliano was na drie mislukte pogingen van Novara om de winst te pakken bij 28-27 aan de beurt om gelijk te maken. En dat lukte ook niet. Teams wisselden nog vele malen aan de leiding totdat het Conegliano op 38-38 lukte twee punten voor de setwinst en de 1-1 stand te scoren.

In de derde set slaagde Conegliano er weer in om de setpoints bij 22-24 van het scorebord te spelen en er zelf met de 26-24 winst vandoor te gaan. Dat lukte in de vierde set niet, nu wist Novara na 23-24 de tiebreak veilig te stellen via een 23-25 zege. In die vijfde set haalde Conegliano na 6-6 het voordeel via scores van Sylla naar hun kant en na 12-9 maakten se de set in een keer uit.

Paola Egonu van Conegliano was met 47 (!!!) punten de absolute uitblinker. Aanvallend scoorde ze 39 van de 66 set ups, ze maakte 7 blokpunten en 1 ace. Robin de Kruijf scoorde 6 keer. Bij Novara waren Smarzek (20), Bosetti (19) en Daalderop (17), die vijf sets in de basis stond, de meest scorende speelsters.

Aanstaande dinsdag krijgt de play-off reeks een vervolg.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Rubin x LVF.