Winst voor Oud en Polder in Frankrijk.

VoV, 18-04-2021. 7:13 uur. In Frankrijk loopt het seizoen ten einde, de kampioen (Mulhouse) is bekend, er vinden in de middenmoot nog wat schermutselingen plaats om een betere stand in de ranglijst.

Chamalières van Nynke Oud boekte een 3-2 zeg op TCOV. Na 25-22 en 17-25 werden de volgende twee sets met minimaal verschil beslist. 23-25 en 25-23. Chamalières had daarna met 15-11 het meeste over. Oud stond vijf sets op spelverdeling en scoorde 4 keer. Haar ploeg bezet de 11de plaats op de ranglijst.

Kampioen Mulhouse speelde thuis tegen Paris St. Cloud en won met 3-1. Via de setstanden 17-25, 25-17, 25-7 en 25-22. Het contrast tussen de eerste en derde set was wel heel erg groot. In de openingsset ging het van 6-14 en 8-17 naar 17-25, in de derde was er bij 7-0 en 14-1 en 20-4 een kloof zo breed als de Grand Canyon. De 25-17 en 25-22 pasten beter in de score gezien de stand op de ranglijst. Tessa Polder scoorde 5 keer, Paula Boonstra maakte 14 punten. Paris is de nummer 12 op de ranglijst.

Paris heeft nog twee wedstrijden te spelen, Mulhouse, Saint Raphael en Chamalières nog één. Mulhouse is ook nog kanshebber voor bekerwinst.

In Roemenië was er op de laatste dag van de driedaagse volleybalbubbel een zege voor Craiova (1-3 vs. Zalau) en Arcada Galati (1-3 vs. Bucuresti) Craiova steeg daarmee naar de tweede plaats, zilver dus voor Gommans, Arcada Galati van Niels Klapwijk was al kampioen. Beide Nederlanders kwamen niet in actie.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Nynke Oud, Chamalières.