VIVES D1 verliest topper van VCN D3

VoV, 05-04-2024. 10:25 uur. Afgelopen zaterdag nam DePartyshop.nl VIVES D1 het op tegen de koploper in de competitie, VCN D3. De wedstrijd stond als highlight aangegeven op Vizier op volleybal, een droom die toch wel uitkwam voor een aantal meiden. In de aanloop naar de wedstrijd was er hard getraind. De dames van VIVES D1 stonden op scherp, dit beloofde een spannende wedstrijd te worden!

VIVES D1 kwam goed uit de startblokken. Met, voor het eerst dit seizoen, in de basis Kyra Schut uit VIVES D2. Het eerste punt was dan ook voor VIVES en daar opvolgend nog 2 punten, 3-0. De toon was gezet! VCN wist niet wat ze aan moesten met de harde aanvallen en sterk verdedigingswerk van de meiden uit IJsselstein. Zelfs de tipballen, waar VCN D3 bekend om staat, werden door Amber Melis van de vloer gehaald. Helaas wist VCN D3 de rug te rechten en kwamen langzaamaan terug van hun achterstand. Door wat slordigheidsfouten van VIVES aan het einde wist VCN toch de eerste set naar zich toe te trekken.

Na het harde werken in de 1ste set, verdiende VIVES meer. Met die instelling zijn de dames ook begonnen aan de 2de set. Ook hier was het 1ste punt voor VIVES D1 door een prachtige serve van Janine Kok. Het liep redelijk gelijk op en VIVES wist zich goed staande te houden. Zeker door de prachtige service passen van Sanne van Vuuren had VIVES de smaak goed te pakken. De tipballen die VIVES in de 1ste set had, vielen deze set helaas net op de grond.

Er moest iets gebeuren, want dit waren kostbare punten. Gelukkig kwam daar Kyra Schut die er blokkerend goed bij zat, precies wat er nodig was om deze set binnen te slepen! De rally’s waren lang en zwaar maar gelukkig kon VIVES er een paar afmaken. Helaas was dit niet genoeg en wist VCN D3 ook de tweede set te pakken. Op naar de 3de set, zal die dan voor VIVES zijn?

Het begin van de derde set ging stroef en VIVES komt op een 3-7 achterstand. Het variërende spel en blok van VCN D3 vormde een gevaar. Aan beide kanten werd er goed verdedigd, er viel geen enkele bal zomaar op de grond. Gelukkig maakte VCN meerdere service fouten waar VIVES van kon profiteren.

VIVES wist de achterstand al snel goed te maken en pakte de leiding, 14-11. De tribune was ondertussen vol gelopen, en met de support van de tribune in de rug haalt VIVES de derde set binnen. Met een eindstand van maar liefst 25-18! Wordt het dan toch een 5 setter?

In de vierde set wil het allemaal niet zo lopen aan de kant van VIVES. Met weer een aantal lange rally’s waarvoor geknokt werd, komt VCN D3 toch al snel op voorsprong. Een mooi blok recht naar beneden van Manon Tjon-Aman gaf de dames nog het vertrouwen om deze set te pakken. Helaas wist VIVES het tij niet meer te keren en haalde VCN D3 de vierde set binnen. Ondanks het verlies, was het een erg leuke en spannende wedstrijd.

Volgende week mag VIVES D1 het opnieuw opnemen tegen VCN, dit keer tegen D2. Zien wij jullie daar?

gh @ VoV, verslag van PR-commissie VIVES. Archieffoto.