VIVES H1 keert met lege handen terug uit Amersfoort

VoV, 29-01-2024. 18:25 uur. DePartyshop.nl VIVES H1 heeft afgelopen zaterdag haar eerste nederlaag van 2024 geleden. In Amersfoort was AVV Keistad met 3-0 de sterkste. Met name oud-international Lars Lorsheijd bleek, net als in de thuiswedstrijd die met 2-3 verloren ging, opnieuw een onneembare horde voor de aanvalslinie van de IJsselsteiners. Doordat de directe concurrenten ook verloren blijft VIVES op een derde plaats staan in de ranglijst.

Ten opzichte van de gewonnen wedstrijd tegen VoCASA voerde coach Hans Mater één wijziging door in de basisopstelling bij VIVES. Joël van der Schans startte als spelverdeler in plaats van Fedde Plankeel. Verder begonnen opnieuw Tomasz Gryglicki, Evan Groenenberg, Addie van der Veen, Mitchel van Kesteren, Thomas Rosier en Jordy Streng.

Nadat de eerste paar punten verdeeld werden liep de thuisploeg al snel naar een voorsprong van vijf punten op 9-4. Mater moest direct naar een eerste time-out grijpen om zijn ploeg wat meer aan te sporen, want VIVES maakte een matte indruk en had moeite om de Amersfoortse blokkering, en in het bijzonder Lorsheijd, te omzeilen.

Ook wist het zelf onvoldoende servicedruk te produceren waardoor AVV Keistad relatief gemakkelijk de side-out kon blijven spelen en VIVES daardoor het gat ook niet wist te dichten. Ook de wisselspelers Niels Bakker, Fedde Plankeel en Jacco Hoogendoorn konden hier geen verandering in brengen. VIVES kon nog wel voorkomen dat AVV Keistad niet verder wegliep, maar met 25-20 ging de eerste set naar de thuisploeg.

Aan het begin van de tweede set stond VIVES direct onder druk. Ondanks dat de servicepass onder controle wist, was het opnieuw Lorsheijd die een sta in de weg was voor de IJsselsteiners. De oud-international bewees nog steeds een van de beste middenblokkeerders van Nederland te zijn en zette zijn ploeg direct weer op een gat van vijf punten, waarna Mater opnieuw naar een time-out greep op 9-4. Met Bakker in de ploeg voor Van der Veen probeerde Mater meer tegenstand op het midden te kunnen bieden.

Maar opnieuw op de service van Robbert de Wilde stond VIVES vast in de rotatie om de Amersfoortse blokkering te kunnen verschalken. Ook Plankeel en Hoogendoorn kwamen weer in de ploeg, en later ook Alec Murk en Lars Oostrom, maar al deze wissels konden het tij ook niet keren. VIVES kwam maar liefst op een achterstand van 22-9. Met serivces van Gryglicki en Murk sprokkelde VIVES nog wat puntjes aan het einde van de set, maar deze ging met 25-14 met ruime cijfers naar AVV Keistad.

In de derde set was de laatste hoop die VIVES nog had om iets terug te doen in de wedstrijd al snel vervlogen. Binnen no-time stond er een 5-0 achterstand op het scorebord doordat VIVES opnieuw niet in staat was een side-out te maken. Deze achterstand bleef tot halverwege de set op het scorebord tot 15-9, waarna Mater met Oostrom op de diagonaal en Murk weer terug in de ploeg voor Hoogendoorn nog een laatste aanvalsimpuls probeerde te geven. Dit maakte echter geen verschil in het wedstrijdbeeld en ook de derde set ging met ruime cijfers (25-16) naar AVV Keistad.

Aanstaande zaterdag krijgt VIVES de kans om zich te herpakken tijdens de thuiswedstrijd tegen Madjoe, dat momenteel zesde in de ranglijst staat. In de uitwedstrijd in Enkhuizen werd verloren, dus de IJsselsteiners hebben wat goed te maken.