Vizier op volleybal

 

VNL-Dames: Persoonlijke statistieken na 2 rondes

VoV, 21-06-2022. 5:04 uur. Nadat er twee van de drie rondes gespeeld zijn in de VNL-editie van dit jaar werpen we een blik op de persoonlijke statistieken van de dames. Wie zijn tot nu de besten aanvallend, blokkerend, serverend, ‘diggend’ en in de serve pass. En wie is de topscorer tot nu?

Om met de laatste categorie te beginnen, de meeste punten maakte tot nu de Belgische Britt Herbots, totaal 194. Zij staat 21 punten voor op de Japanse Sarina Koga en heeft er 34 meer gemaakt dan Yingying Li van China. Waarbij buiten beschouwing is gelaten hoeveel speeltijd de dames elk kregen. Topscorer is degene met de meeste punten achter de naam, ongeacht hoe vaak e hoe lang ze werd ingezet.

Voor Nederland staat Eline Timmerman het hoogst genoteerd met 79 treffers, waarmee ze de 27ste plaats bezet. Celeste Plak is 33ste (74 punten) en Elles Dambrink 36ste (72 punten)

Bij de aanvalsters hebben we dezelfde top drie. Met respectievelijk 176, 154 en 143 gescoorde aanvallende punten door die dames. Hier is Celeste Plak de eerste Nederlandse met 69 punten, Dambrink de tweede met 66 punten en Buijs de nummer drie met 59 punten. Ze staan respectievelijk op de 25ste, 28ste en 34ste plaats van deze ranglijst.

Tot nu steekt Ana Carolina Da Silva (Carol) van Brazilië blokkerend met kop en schouder boven de rest uit. Maar liefst 40 blokpunten scoorde ze al, het respectabele aantal van 5 per wedstrijd. Zehra Günes van Turkije en Maja Aleksic van Servië hadden 11 keer minder succes, hetgeen hen op een gemiddelde van 3,62 blokpunten per wedstrijd zette. Eline Timmerman staat 5de (22 blokpunten, 2,75 per wedstrijd) en Juliët Lohuis is 10de (19 blokpunten, 2,38 per wedstrijd)

De Canadese Kiera van Ryk voert de lijst met de speelster die de meeste aces scoorden aan. Zij komt op een totaal van 12, hetgeen 1,5 ace per wedstrijd is. De Thaise Pimpichaya Kokram en de Chinese Yingying Li hadden 8 keer met hun opslag succes (1,0 aces per wedstrijd), Lina Alsmeier van Duitsland bezet de vierde plaats met 7 aces, ook 1,0 per wedstrijd. Eline Timmerman vinden we als eerste Nederlandse terug op plaats 35 met totaal 5 aces (0,62 per wedstrijd)

Brazilië heeft met Macris tot nu de beste spelverdeelster in de ploeg en ondanks de laatste plaats van het Koreaanse team in de tussenstand staat hun spelverdeelster Seon Hye Yeum er als tweede genoteerd. De Duitse Pia Kärstner is derde, Britt Bongaerts vijfde en Laura Dijkema tiende in dit klassement tot nu.

De Poolse Maria Stenzel is de beste ‘digger’, zij wordt op de voet gevolgd door Manami Kojima van Japan. Myrthe Schoot bezet hier de achtste plaats. Bij de ‘recievers’ staat Myrthe Schoot 19de, daar wordt de lijst aangevoerd door de Duitse Anna Pogany met Isabelle Bergmann van Brazilië als tweede en Alexa Gray van Canada als derde.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB, Britt Herbots.