Vizier op volleybal

 

NL Beach: De winnaars in Heerenveen

VoV, 20-06-2022. 13:14 uur. Afgelopen weekend was Heerenveen ‘the placet to be’ voor de nationale beachtoppers, die nog niet waren uitverkoren om op het WK in Rome deel te nemen.

De beste 12 teams per gender streden er om het goud, zilver en brons. Bij de mannen waren vanwege het ontbreken van Immers/ van Werkhoven en de Groot/ Boermans de titelkandidaten o.a. de duo’s Dirk Boehlé/Mees Sengers en Quinten Groeneveld/Sam van der Loo.

Bij de dames werd een zussenstrijd verwacht tussen Emi en Mexime van Driel en de zussen Piersma. Wies Bekhuis/Brecht Piersma werden bij het EK U22 in Vlissingen nog vierde, in Heerlen pakten zij het goud.

Tweede titel voor Bekhuis/Piersma: De halve finale bij de dames ging tussen Mexime van Driel/ Emma Piersma en Lynn van Mill/ Jill Weeda. Na de gelijke 1-1 setstand wonnen van Driel/ Piersma de tiebreak met 16-14 en bemachtigden zij het finale ticket. Tegenstanders in de finale waren Wies Bekhuis en Brecht Piersma.

Deze zussenstrijd werd gewonnen door Brecht Piersma en Wies Bekhuis. Via 21-17 en 21-11 schreven zij Heerenveen op hun palmares bij. De laagste podiumplaats was voor Nadine Everaert en Leanne van Vegten. Zij versloegen in de kleine finale het duo Mill/ Weeda met 21-16 en 21-11

Bij de mannen wonnen Boehlé/Sengers: De plaatselijke favoriet Rik van Solkema met partner Joris Berkhout verloren in de halve finale van Mick Toet en Thijmen Heemskerk, die in de finale met ruime cijfers hun meerdere moesten erkennen in het dominant sterke duo Dirk Boehlé en Mees Sengers, die het hele toernooi nog geen set verloren. (11-21, 13-21). Van Solkema/ Berkhout veroverden het brons.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Pim Waslander.