VNL-Dames: Japan na week twee nog koploper

VoV, 20-06-2022. 6:00 uur. De tweede week van de VNL – competitie bij de dames zit er ook op. De laatste ronde zal, nadat de mannen hun tweede week hebben afgewerkt, in Sofia en Calcary plaatvinden. Oranje reist naar Calcary in Canada waar het tegen Japan, Turkije, België en Canada speelt.

Japan is na acht wedstrijden nog steeds ongeslagen, in Quezon City op de Filipijnen wonnen ze hun achtste wedstrijd met 3-1 van China. Na de verloren eerste set (19-25) was er 25-16, 25-23 en 25-12 winst voor pakweg zo’n 5.000 toeschouwer. Y.Y. Li scoorde de meeste punten, totaal 27 van de 61 Chinese eigen punten. Japan maakte 10 eigen punten meer en had een foutenlast van hetzelfde aantal lager dan China.

Ook in Quezon City won België met 2-3 van Bulgarije. De 0-2 voorsprong (22-25, 23-25) werd 2-2 via twee keer 25-20, voordat de Belgische ploeg met 15-17 de beslissing in de tiebreak in haar voordeel kon forceren. Britt Herbots scoorde de meeste punten, totaal 26. België serveerde een stuk beter (1 om 8 aces), beide team speelden met een forse foutenlast (31 om 32 scores voor de tegenstander).

USA won op de Filipijnen met 1-3 van Thailand. De eerste set werd met 25-17 verloren, daarna was er 13-25, 23-25 en 18-25 setwinst. Frantti van USA werd met 27 punten de topscorer.

In Brasilia won gastland Brazilië met 3-0 van Servië, dat per set 21, 9 en nogmaals 21 punten meekreeg. Pri Daroit en Gabi werden met 14 punten de topscorers, Carol nam 6 van de 19 Braziliaanse blokpunten voor haar rekening. Servië scoorde 4 keer blokkerend.

Korea, dat 24 uur eerder een 3-0 nederlaag tegen Nederland had geleden, wist in hun achtste wedstrijd hun eerste setje in dit toernooi te winnen. Via 20-25 namen ze tegen Turkije een 0-1 voorsprong, die echter met 25-13, 25-19 en 25-15 door de Turkse ploeg in een 3-1 nederlaag werd veranderd. Karakurt had het vaakst succes, ze scoorde 17 punten.

Duitsland verloor met 1-3 van de Dominicaanse Republiek. De derde set wonnen ze afgetekend met 25-11, de overige waren nipt voor hun tegenstander, met twee keer 23-25 en 25-27. Hanna Orthmann werd met 22 punten topscorer.

De stand, nadat alle teams 8 wedstrijden hebben gespeeld, is met vermelding van gewonnen wedstrijden en behaalde punten:

• 08> Thailand 4-12
  • Gastland Turkije en de zeven eerste overige teams plaatsen zich voor de kwartfinales na de derde ronde.
  • 09> Polen 4-11
  • 10> en 11> Dominicaanse Republiek en Canada 3-9
  • 12> België 3-6
  • 13> Duitsland 3-8
  • 14> Bulgarije 2-6
  • 15> Nederland 1-6
  • 16> Zuid-Korea 0-0.

Vanaf morgen beginnen de mannen aan hun tweede week.