Vizier op volleybal

 

VNL-mannen, de resultaten van de eerste dag.

VoV, 29-05-2021. 6:15 uur. Gisteren begon in Rimini het VNL-toernooi voor de mannen met als gedenkwaardige wedstrijd de battle die Oranje tegen Rusland voerde en waar (niet onverwacht) van werd verloren. Maar wel eervol werd verloren.

In volgelvlucht vliegen we nog even langs de uitslagen van andere wedstrijden. Frankrijk vs. Bulgarije werd 3-0, dezelfde uitslag konden we noteren bij Duitsland vs. Australië, Japan tegen Iran, USA vs. Canada, Polen vs. Italië en Brazilië vs. Argentinië.

Bij zes van de acht wedstrijden was het dus na drie sets beslist. De andere twee, waaronder die van Nederland vs. Rusland, eindigde in 3-1. En Servië won ook met 3-1, van Slovenië.

Duitsland is na één duel de trotse koploper, op puntenquotiënt uiteraard. Zij worden gevolgd door Polen, USA en Brazilië, teams waarvan we eigenlijk ook wel verwachten dat ze in het vervolg van het toernooi ook in de Top 5 zullen blijven staan.

Oranje speelt vandaag tegen Japan. Het ‘heel hoog en keihard’ van Rusland zal dan worden vervangen door ‘supersnel’, zowel verdedigend als aanvallend van de Aziatische ploeg. We zijn benieuwd hoe Oranje zich daartegen wapent en houden u natuurlijk daarvan op de hoogte.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Duitsland vs. Australië, FIVB.