VNL: Tweede verlies België (vs. Italië)

VoV, 03-06-2022. 2:34 uur. Ook de Belgische Yellow Tigers hebben hun tweede wedstrijd in de VNL in Ankara verloren. Tegen Italië werd het een 1-3 nederlaag via de setstanden 25-21, 19-25, 23-25 en 20-25.

België was in ieder geval in de eerste set in het geheel niet onder de indruk van de Italiaanse status binnen het damesvolleybal en met Britt Herbots als degene die het voortouw nam werd de eerste set met 25-21 gewonnen. Italië herstelde zich daarna met 19-25 in de tweede set, waarna de derde set twee aan elkaar gewaagde teams liet zien.

Italië trok nipt na 21-20 achter bij de big points nog aan het langste eind. De video challenge veranderde 23-23 in een 22-24 stand waarna Italië won en op 1-2 in sets kwam. In de vierde en laatste set hield Italië onze Zuiderburen er met 20-25 wel stevig onder. Britt Herbots werd met 26 punten topscorer bij de Belgen, Nwakalor van Italië werd topscorer van de partij, zij maakte er 29.

Andere VNL-wedstrijden van gisteren.

Ankara: Thailand boekte de tweede zege. Na met 3-0 van Bulgarije te hebben gewonnen versloegen ze gisteren Servië met 3-2. Via 25-23 en 25-27 werd het 1-1, vervolgens volgden twee sets waarin de verliezende partij 20 punten meekreeg. De tiebreak was daarna met 15-12 voor Thailand.

Thailand had in de totalen een plus 17 op de aanvallende scores (83 om 66) , maar een min 10 voor blok en aces. (15 om 25). Kokram van Thailand maakte 32 punten, Zelenovic van Servië scoorde 21 keer.

Shreveport-Bossier City: In de USA kwam Polen twee keer binnen 24 uur in actie. Met als resultaat een zege en een nederlaag. Hun eerste duel tegen Canada werd via 20-25, 25-22, 25-23 en 25-20 met 3-1 gewonnen. Met totaal 65 scores door beide teams voor de tegenpartij was de foutenlast hoog.

De tweede partij tegen Brazilië werd met 3-0 verloren via de setstanden 25-23, 25-21 en 25-22. Opvallend de aanvallende Poolse overmacht met totaal 32 om 49 punten, maar ook de lage foutenlast bij Brazilië ten opzichte van Polen (9 om 26), die het tekort aan aanvallende punten geheel ongedaan maakte. Blok en aces gaven Brazilië het winnende voordeel. Carol werd met 15 punten, waarvan alleen al 9 in de derde set, de topscorer.

Verder won Japan de Aziatische derby tegen Korea afgetekend met 0-3 via de setstanden 17-25, 16-25 en 11-25.

De stand, waarbij niet alle teams evenveel wedstrijden speelden, is met vermelding van gewonnen duels en punten nu:

• 1> Brazilië 2-6
  • 2> Thailand 2-5
  • 3> Servië 1-4
  • 4> t/m 9> Japan, USA, Turkije, China, Polen en Italië met 1-3.
  • 10> Bulgarije 1-2
  • 11> Nederland 0-1
  • 12> t/m 16> Canada, Duitsland, België, Dominicaanse Republiek en Korea staan nog op 0-0.