VNL-verlies voor België en Duitsland.

VoV. 02-06-2022. 3:53 uur. Gisteren kwamen in Ankara, voordat Nederland tegen China speelde, ook onze Zuiderburen in actie. Ook zij hadden een bijzonder pittige tegenstander als openingswedstrijd, te weten Servië.

De Yellow Tigers hadden een prima start van de wedstrijd en wonnen de eerste set met 25-14, nadat ze al vlot naar een 10-2 en 19-11 voorsprong uitliepen. Bij België waren Janssens en Herbots in deze set goed voor 8 en 7 punten. Daarna herstelde Servië, dat zonder Boskovic aantrad, zich en won de volgende drie sets. Met 16-25, 17-25 en 22-25 pakten ze de 1-3 winst.  Britt Herbots werd met 31 punten topscorer van de partij, voor Servië kwam Bjelica tot 21 punten.  Vandaag heeft België met Italië opnieuw een topper als tegenstander.

In Shreveport-Bossier City in Louisiana in de Verenigde Staten, waar de andere poule van de eerste week wordt gespeeld, hadden onze Oosterburen als eerste tegenstander Brazilië. De ploeg van Vital Heynen lukte het maar net niet om de Zuid-Amerikaanse ploeg echt in de problemen te brengen.

Drie van de vier sets eindigden met twee punten verschil (27-29, 25-23, 25-27), waarbij Brazilië twee keer pas in de verlenging de winst kon claimen. De vierde set ging daarna met 21-25 naar de Braziliaanse dames. Met 6 om 13 punten maakte Brazilië blokkerend het verschil. Julia Bergmann van Brazilië werd met 19 punten topscorer, bij Duitsland maakten Hanna Orthmann en Jennifer Janiska-Geerties ieder 15 punten.

De andere wedstrijd in de USA was het gastland tegen de Dominicaanse Republiek. De thuisploeg bleef redelijk makkelijk overeind en won met 3-0 via de setstanden 25-21, 25-17 en 25-18. De 60 om 39 eigen score geeft wel duidelijk aan dat de Amerikaanse ploeg de bovenliggende partij was. Het Amerikaanse drietal Thompson, Wilhite en Frantti werd met 15 punten elk de topscorers.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB. Britt Herbots.