Vizier op volleybal

 

VoCASA en de Zaanse glazen bol

Logo_VoCASA jubileum

VoV, 22-09-2016. 13:20 uur.  De VoCASA heren hebben een druk oefenprogramma achter de rug. Tien wedstrijden werden gespeeld door de Nijmeegse mannen. Daarvan werd er slecht 1 gewonnen, 4 gelijk gespeeld en de rest nederlagen! Vooralsnog geen denderende oefencampagne!

Tegen mede divisiegenoot Zaanstad werd niet geoefend. En toch werd VoCASA door de Zaankanters direct maar tot kampioenskandidaat gebombardeerd, samen met Webton Hengelo. Vanwaar deze eer?

Slechts vier spelers zijn overgebleven. De selectie is aangevuld met vier derde divisie spelers en drie ex – eredivisie spelers die alle drie in Nijmegen wonen.  Spelverdeler Tom Kotting kwam terug naar het oude nest omdat hij bij Orion nauwelijks aan spelen toekwam. Oud international Jairo Hooi is bezig met zijn nadagen in zijn carrière. Wil zich ontwikkelen tot trainer/coach. Die kans krijgt hij bij VoCASA in zijn woonplaats. Hij traint het tweede herenteam. De net uit het Nederlandse team gestapte Bas van Bemmelen geeft er de voorkeur aan, aan zijn maatschappelijke carrière te werken. Gaat fysiotherapie studeren in Nijmegen en keert daardoor terug naar zijn oude cluppie VoCASA.

Hij werd voor de poort van landskampioen Lycurgus weggekaapt. In Groningen was geen plaats om fysiotherapie te studeren. Is VoCASA met de komst van  Bas en Jairo daardoor ineens kampioenskandidaat volgens de Zaanse glazen bol? De glazen bol is waarschijnlijk van matglas!

Trainer/coach Gert Veldhuizen werkt keihard met zijn staf om balans te brengen tussen de jonge onervaren spelers en de gevestigde orde.  Dit seizoen staat in het teken van opleiden. Op de achtergrond werkt de vereniging hard aan een topsport organisatie en is al aardig op weg. De toekomst is gericht op Topdivisie voor de dames en Eredivisie voor de heren. En dat mag best enige jaren duren.

Zaterdag gaan de mannen op bezoek bij de streekgenoot van Zaanstad, Compaen uit Oostzaan. Uit mijn CITO tijd herinner ik mij Compaen als een goed volleyballend team vol enthousiasme. Wat mij betreft wordt het zaterdag net zo spannend als toen met een nog hoger niveau. Dan wordt het publiek winnaar!

gh @ Vizier op Volleybal. Voorbeschouwing van Bert Gerritsen, VoCASA.