VoCASA wint topper vs. Ledûb, Orion nu laatste.

VoV, 27-11-22.  6:05 uur. In de Topdivisie B bij de dames was VoCASA vs. Ledûb de topper van deze zaterdag. VoCASA bewees opnieuw dat ze thuis moeilijk te verslaan zijn. Twee sets gingen gelijk op. Na 25-20 en 20-25 was er volledig evenwicht in punten en in de stand. Met 25-18 en een nipte 25-23 wist de ploeg in het paars de winst in Nijmegen te houden.

VollinGo gaf de rode lantaarn mee aan hun gasten uit Doetinchem, nadat ze in Gouda een duidelijke 3-0 overwinning behaalden. Via de setstanden 25-17, 25-14 en 25-10.  Ook Armixtos deed hele goede zaken, zij hielden tegen het bezoekende Keistad, alle punten in Amsterdam. Het was hun derde zege, die via 25-23, 25-18 en 25-19 op he scorebord kwam.

Spaarnestad leed thuis een 1-3 nederlaag tegen Volley Tilburg. De bezoekers moesten de eerste set nog met 25-19 aan de thuisploeg laten, maar kwamen vervolgens sterk terug met drie setwinsten op rij. De 20-25, 15-25 en 20-25 maakten de 1-3 zege perfect.

VCN kon koploper Activia in de eerste twee sets prima weerstand bieden. Weliswaar werd de eerste set nipt met 24-26 verloren, de 0-1 achterstand in sets werd daarna met 25-21 rechtgezet. Activia won de derde set met overmacht (13-25) en wist daarna te voorkomen (21-25) dat er een tiebreak gespeeld zou moeten worden.

US Dames1 vs. Sliedrecht Sport Dames2 kende een 3-0 uitslag. De Amsterdammers maakten het alleen in de tweede set spannend door die met een nipte 25-23 voor zich te beslissen. Daarvoor was de 25-16 en daarna de 25-20 ruim voor de thuisploeg.