Apollo 8 D2 nieuwe koploper, derbywinst Dynamo

VoV, 27-11-2022. 6:00 uur. Er waren weer de nodige verrassingen in deze divisie. Voor de derde week op rij verloor een koploper al na één week lijstaanvoerder te zijn geweest die positie en nam een ander team het over. Na US Dames2 en Rivo moest deze week  Alterno na één week weer afstand doen van de bovenste plaats. Aan Apollo 8 Dames 2 de taak om aan die serie van éénmalige koplopers een eind te maken. Zij staan nu bovenaan.

US Dames2 vs. Apollo 8 Dames2 leverde de gasten uit Borne middels een 1-3 zege in Amsterdam die koppositie op. Hier waren de teams aan elkaar gewaagd, maar behield Apollo 8 Dames2 aan het eind alle punten voor zich. Na 21-25 en 25-22 besliste de Twentse ploeg de wedstrijd met 24-26 en 22-25.

Dynamo Tubbergen vs. Krekkers leverde een zeer verrassende 3-1 zege voor de ploeg uit Tubbergen op. Hun eerste winst dit seizoen. En nog wel in de derby tegen de buren die voor begin 16 punten meer hadden dan zij en op plaats twee van boven stonden, terwijl Dynamo op de tweede plaats van onderen bivakkeerde.

Dynamo speelde agressief, en had het aanvallend en serverend prima op orde met een aantal mooie serveseries van Noor Bomhof. Krekkers lijkt na het derby verlies tegen Set-Up en nu tegen Dynamo een beetje een derby-syndroom te hebben.

Dynamo kwam via 25-20 en 25-19 met 2-0 voor, Krekkers pakte de derde set met een ruime 16-25 maar kon daar in de vierde set geen vervolg aan geven. Met 25-13 werden ze kansloos naar de kleedkamer gestuurd.

Sudosa-Desto Dames 2 vs. Rivo werd een 1-3 zege voor de ploeg uit Rijssen. Gedurende drie sets waren de verschillen klein, maar wel in het voordeel van de bezoekers. Via 22-25, 25-23 en 23-25 werd het 1-2, daarna konden de gasten uit Rijssen doordrukken en met de volle buit huiswaarts vertrekken. Hetgeen hen de virtuele koppositie opleverde.

VC Sneek Dames2 vs. DeVoKo werd een 1-3 zege voor de bezoekers uit Denekamp, die de thuisploeg de negende nederlaag op rij toebrachten. DeVoKo nam een 0-2 voorsprong via 23-25 en 20-25, VC Sneek Dames2 kon met 25-23 de wedstrijd spannend houden, maar haakte in de vierde set af. De 11-25 voor de gasten was overduidelijk.

Alterno vs. Veracles werd met een 2-3 nederlaag voor de (tijdelijke) koploper afgesloten. Alterno kon met 25-21 in de vierde set de tiebreak afdwingen nadat ze met 25-23, 17-25 en 27-29 op een 1-2 achterstand waren gekomen. De gasten uit Groningen beslisten de tiebreak vervolgens met een ruime 7-15 voor zich en wonnen dus met 2-3.

Donitas vs. Set-Up ’65 werd ook een 3-2 zege voor de Groningers, die na een 0-2 achterstand de wedstrijd lieten kantelen. De gasten uit Ootmarsum waren met 14-25 en 20-25 duidelijk de beste ploeg in de eerste twee sets, vervolgens nam Donitas het stokje over en won de volgende twee sets met 25-14 en 25-19. De beslissende vijfde set ging met 25-13 naar de thuisploeg.