Vizier op volleybal

 

Vol weekend programma in Topdivisie (m)

VoV, 14-03-2019. 14:00 uur. In de Topdivisie bij de mannen staat voor aanstaand weekend een vol programma in de agenda. Alle teams komen zaterdag in actie en zondag halen Maatwerkers VCN en Sudosa – Desto nog een wedstrijd in c.q. spelen een wedstrijd in het voren. Om geen scheve verhoudingen te krijgen met de finish van de competitie in zicht. Het zelfde doen bijvoorbeeld Webton en HLB van Daal op zondag 31 maart overigens ook.

In de middenmoot van Webton tot DIO Bedum zal het in de komende weken gaan om positieverbetering. De top 3 is buiten bereik (derde is Rijswijk met 18-42) en de Tob 3 onderin (derde van onderen is Volley Tilburg met 17-12) kan de sprong naar de aansluiting alleen nog maar maken als er vele kleine volleybalwondertjes gebeuren. De situatie is als volgt:

  • 04. Webton 17-30
  • 05. Van Daal / DS 17-29
  • 06. VCN 17-26
  • 07. Donitas 18-26
  • 08. Dynamo II 18-24
  • 09. DIO 18-21

Webton gaat proberen het in Kampen tegen koploper Reflex (18-44) beter te doen dan destijds in Veldwijk, toen met 1-3 werd verloren. De druk ligt bij de thuisploeg, om mee te blijven doen om de titel en promotie kunnen ze zich geen zeperd veroorloven. Webton kan juist vrijuit spelen, hen kan niets meer overkomen.

CAS CRM, de nummer twee van de ranglijst met 18-43, gaat bij MKB Accountants / VCV op bezoek. Hun gastheren staan voorlaatste en met beide benen in de gevarenzone (18-12). Duidelijk is wel dat verloren punten hier hele dure punten kunnen zijn in de strijd om plek één of plek tien. Want die target zullen de teams zich gesteld hebben in het resterende deel van het seizoen.

SV Dynamo II krijgt Inter Rijswijk, de nummer drie uit de stand met 18-42, op bezoek. Dit is ongeveer dezelfde situatie als in Kampen. Rijswijk moet winnen, Dynamo hoeft niet per se, maar zal er niet minder blij om zijn als ze dat wel doen. Theoretisch zijn ze nog niet veilig, maar praktisch mag het geen probleem meer zijn.

Voor de ploeg uit Assen is een zwaar weekend met veel kilometers gepland. Eerst zaterdag naar DIO in Bedum en dan zondag naar de andere kant van Nederland, naar Capelle aan den IJssel voor het duel tegen VCN. Sudosa – Desto staat er slecht voor (16-6) maar gezien de achterstand in wedstrijden en punten is het vlaggenschip van de herenafdeling nog niet gezonken. Zelfs niet als zij dit weekend twee keer verliezen, waar we uiteraard niet van uitgaan, en hun bovenburen beide winnen. Dan blijft er hoop, al wordt die met de week kleiner.

VCN speelt zaterdag eerst tegen NTC – Vastgoed Donitas, dat zich maximaal zal gaan inzetten om de door hen zelf berekende mogelijkheid om er met de titel vandoor te gaan in eigen hand te houden. Daarvoor moeten ze in ieder geval vijf punten scoren in de vier te spelen sets, waarvan ze er dus geen een mogen verliezen. Wij adviseren om VCN wel even in te lichten, dat die ploeg na drie sets niet van het veld loopt. En zondag speelt VCN dan nog tegen Sudosa – Desto.

In het zuiden zal Volley Tilburg er alles aan doen om middenmoter HLB van Daal / DS er onder te houden. Dat kon weleens een lastige klus worden gezien de scoresheet van beide teams. De eerste onderlinge confrontatie eindigde in 3-0 voor van Daal. Tilburg verloor de laatste drie wedstrijden (CAS CRM. Reflex en Donitas) terwijl van Daal bijvoorbeeld van Inter Rijswijk won. Maar de uitkomst bij een derby is onvoorspelbaar, placht men vaak te zeggen. Laten we het daar op houden.

Natuurlijk informeren we u hoe het allemaal afloopt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.