Vizier op volleybal

 

Het blijft spannend in 1B Dames

VoV, 14-03-2019. 14:09 uur. In de Eerste Divisie B bij de dames is het op alle fronten spannend. Aan het front in het Noorden bij de top van de ranglijst en aan het front in het zuiden, aan het eind van de ranglijst.

Bovenin is er tussen de koploper (VollinGo 17-60) en de nummer drie (Volley Tilburg 17-58) maar twee puntjes verschil. En daar tussen staat Sliedrecht Sport II met 17-59. Het is dan ook wel logisch dat deze drie teams elkaar met haviksogen in de gaten zullen houden voor wat betreft hun resultaten en nog te spelen wedstrijden.

Een beetje hetzelfde beeld is er voor onderin, al is de situatie voor Peelpush 2met de week minder hoopvol. Na de 2-3 uitzege bij Zaanstad leek het nog de  goede kant op te kunnen gaan, de 1-3 thuis tegen nummer voorlaatst en bovenbuur Inter Rijswijk moet een domper op die ambities geweest zijn.

Peelpush 2 staat met een wedstrijd meer 17 punten achter op de veilige plaats negen en met een zelfde aantal wedstrijden twaalf punten achter op de p/d plek. Dan spant het erom met nog twintig punten in de pot. En met de uitwedstrijd tegen Royal Kids Hotel Kinderopvang VCN II voor de boeg, en daarna ook nog tegen twee van de drie topteams, dan kon het wel eens teveel van het goede worden. Als het maar geen vechten tegen de bierkaai wordt.

Tussen de nummer zes van de ranglijst (VC Velden 18-42) en de nummer voorlaatst (Inter Rijswijk (17-32) zit ‘maar’ tien punten verschil. Geen van deze ploegen zal al een veilig gevoel hebben bij de huidige situatie, en elk team zal ook in het resterende deel van de competitie vol voor de punten moeten gaan.

Uit dit deel van de ranglijst staan zaterdag Merkala Zaanstad (17-40) en Inter Rijswijk (17-32) tegen over elkaar. Onder het motto aanhaken of afstand nemen zullen deze twee ploegen vol voor de winst gaan.

De andere teams in deze grote middenmoot hebben een topper of subtopper als tegenstander. VC Velden gaat op bezoek bij koploper VollinGo. VC Olympia (17-38) heeft Ledub (18-53) te gast. Daar staan twee teams tegenover elkaar die afgelopen week een nederlaag zonder setwinst leden en dat zal uiteraard rechtgezet moeten worden. Met een vijfsetter?

Activia kan rekenen op een erg gemotiveerde tegenstander. Immers Volley Tilburg verloor vorige week niet alleen de wedstrijd (van VC Velden met 3-1) maar ook de koppositie en duikelde naar de derde plaats. Geen averij oplopen en dan op 31 maart toeslaan tegen Sliedrecht Sport II zou een optie kunnen zijn. Punten verspelen is vanaf nu uit den boze voor Tilburg, als ze mee willen blijven doen.

Sliedrecht gaat op bezoek bij Hyundai Peter Janssen / Stravoc, zie daarvoor ons artikel van woensdag Weekend – Toppers / Top – weekend in Sliedrecht.

We houden u op de hoogte hoe het gaat aflopen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.