Vizier op volleybal

 

Volgens Donitas speelde Sliedrecht vals

VoV, 10-01-2019. 7:57 uur. Onder het toeziend oog van bijna 500 toeschouwers, dat 2,5 keer zoveel is als bij Lycurgus vs Orion werd zondag de wedstrijd Donitas vs Sliedrecht Sport  gespeeld. Een kraker in de kwartfinale van de nationale beker. Waar elk wedkantoor Donitas als de favoriet aanwees, bleek het zondag anders te gaan. De wedstrijd werd door Sliedrecht door middel van vals spel gewonnen.

De wedstrijd van het seizoen zou het moeten worden voor de jongens uit Groningen. Dat begint bij een uitmuntende voorbereiding. Als je om 16:30 speelt, is voedsel een belangrijk aspect. In dit geval de lunch, waar kan je dan beter je lunch regelen dan bij ‘Broodje Ben’ uit Groningen. De best belegde broodjes van heel de stad had voor ons zijn top drie dan ook ter beschikking gesteld. Tijdens het beelden kijken met superanalist Willem ‘de man van glas’ de Wit werden de broodjes carpaccio, kip/bacon en de vegetarische oude kaas/pesto weggesmikkeld. De buikjes waren gevuld met gezonde en voedzame broodjes en de beelden waren geanalyseerd op basis van volwassen mannen.

Al snel was duidelijk dat Sliedrecht er geen strijd der titanen van wilde maken. Waar wij voorbereid waren op gevecht van man tot man, oog om oog, tand om tand, ging Sliedrecht jeugdspelers inbrengen. Ja u hoort het goed jeugdspelers. Hoe haal je het in je hoofd om in zo’n duel, waar zo veel mensen komen kijken jeugdspelers in te brengen. Helemaal tegen een studentenvereniging zonder jeugd.

Dus toen moesten wij als grote ervaren mannen ons aanpassen aan hun niveau. We moesten 10 jaar terug in de tijd en een jeugdwedstrijd gaan spelen. Niek ‘NJOK’ Schiphof was de enige die hier ervaring mee had en vertelde ons het volgende: ‘We moesten hoog in de foutenlast gaan zitten en onervaren gaan spelen.’ Dit is haaks op onze normale speelwijze, dus dat is schakelen. Sommige jongens vonden dit zo lastig, dat ze helemaal niet meer door gingen slaan. Want wat doet een jeugdspeler eigenlijk vroegen wij ons af.

Wat nog kwalijker is, is dat de ‘jeugdspelers’ van Sliedrecht helemaal niet in de jeugd spelen. Wat ze dan pas achteraf vertellen en wij al met 3-0 werden thuisgebracht met een zakje snoep. Iedereen had zijn zwemkleren alweer in zijn plastic tasje gedaan en niemand wist wat ze nou eigenlijk hadden gedaan. Wij gaan dus een officiële klacht indienen tegen Sliedrecht. Je kan niet een hele stad laten uitlopen voor zo’n topper en er dan een jeugdwedstrijd van maken.

Wij willen wel graag ons prachtige publiek bedanken en balen ervan dat we er geen man tot man gevecht van hebben kunnen maken. Graag horen wij van Sliedrecht wanneer zij de wedstrijd willen over spelen met echte mannen, want dit neigt naar vals spelen.  #THUNDER

gh @ VoV, verslag NTC – Vastgoed Donitas Heren 1. Foto Jan van den Noort.