Monsterscores in topper Serie A1 (v)

VoV, 10-01-2019. 9:20 uur. Het waren niet zozeer de setstanden in de Italiaanse topper tussen koploper Novara (Celeste Plak) vs directe belager Scandicci die tot de titel van dit artikel leiden, maar meer de scores van de twee topscorers van die partij. De wedstrijd eindigde in een 2-3 zege voor Scandicci via de setstanden 25-21, 20-25, 22-25, 25-21 en 12-15.

Tegenover elkaar stonden Paola Egonu (Novara, nr. 18 op de foto) en Isabelle Haak (Scandicci), twee speelsters die hoog in de topscorerslijst van de Serie A1 staan. En zij bewezen daar terecht te staan, Egonu nam 44 punten voor haar rekening (41 aanvallende punten van 78 set ups, 53%) en Haak kwam tot 37 punten (33 aanvallende punten van 68 set ups, 49%). De totale eigen score van de teams bedroeg 88 / 78, beide speelsters namen dus de halve productie / bijna de halve productie voor hun rekening. Waarbij het ‘persoonlijk verlies’ van Haak uiteraard niet opwoog tegen de teamwinst van haar ploeg. Novara blijft wel koploper in Italië, ze hebben nu nog één puntje voor op Scandicci.  Celeste Plak had in vier sets invalbeurten en scoorde 2 keer.

Firenze, de buren van Scandicci in Florence, wonnen thuis met 3-0 van Brescia, dat na de stunts tegen Conegliano en Novara, twee keer winst via de tiebreak,  dus niet nogmaals voor een verassing kon zorgen . Er stonden drie Nederlandse speelsters in het veld. Nika Daalderop (11 punten) en Laura Dijkema (2 punten) bij Firenze en Judith Pietersen (15 punten) bij de bezoekers. De 3-0 kwam tot stand via 25-23, 25-21 en 27-25.  Firenze had met 51 om 37 aanvallende punten de effectievere aanvalsters in de ploeg.

Verder won Bergamo met 3-2 van Casalmaggiore, de 2-0 in sets konden ze pas in de vijfde set in winst verzilveren. Cuneo pakte een 3-1 zege tegen Chieri, mede door 25 punten van Salas en 20 van de Belgische Lise van Hecke en Filottrano versloeg Club Italia met 3-0.

Vandaag wordt nog gespeeld Monza (Anne Buijs) vs Busto Arsizio (Floortje Meijners).