Midweekse zege voor top 2 Bundesliga

VoV, 10-01-2019. 9:51 uur. Twee wedstrijden stonden er gisteravond in de Bundesliga op het programma. We denken vooruitgespeelde wedstrijden in verband met de Europacupverplichtingen van zowel SSC Schwerin (foto boven met Tessa Polder en Britt Bongaerts) en MTV Stuttgart (Deborah van Daelen) volgende week.  Bij hun tegenstanders van gisteravond was ook nog enige Nederlandse inbreng. Bij VC Wiesbaden speelde Nynke Oud de eerste set, bij de Rote Raben uit Vilsbiburg was Iris Scholten de hele wedstrijd van de partij. Myrthe Schoot ontbrak nog wegens een blessure.

Rote Raben Vilsbiburg kon in de eerste set Stuttgart lang goede tegenstand bieden. Pas na de 16-15 bij de tweede technische time out nam Stuttgart het initiatief over en via 19-21 werd met 20-25 gewonnen. In de volgende set waren de gasten heer en meester. De 6-16 en 8-21 eindigden in een 14-25 zege. De derde set leek nog spannend te kunnen worden, bij 15-16 had de thuisploeg nog alle kans op succes. Met een lange serie naar 15-25 maakte Stuttgart aan alle hoop daarop een einde.

De 4 om 15 scores via blokpunten en de 27 om 39 aanvallende scores waren ruim in het voordeel van Stuttgart. Iris Scholten scoorde 5 keer (16% aanvallend) Deborah van Daelen kwam tot 9 punten (39% aanvallend).

VC Wiesbaden had SSC Schwerin op bezoek en leed een 0-3 nederlaag tegen de koploper. Eigenlijk waren ze met 14-25, 20-25 en 18-25 redelijk kansloos. Ook omdat Schwerin bij de meetpunten bij de tweede technische time out (10, 13, 12 om 16) en bij het begin van de big points (12, 16, 17 om 21) steeds al een behoorlijke voorsprong had.

Nynke Oud speelde de eerste set bij Wiesbaden op spelverdeling, Morgan Bergren nam het daarna van haar over. Bij Schwerin nam Britt Bongaerts de spelverdeling vanaf de derde set op zich, Tessa Polder (8 punten totaal) stond alle drie sets in de basis bij de koploper.

Schwerin is met 11-28 nog de koploper, Stuttgart is tweede met 9-26. Rote Raben staat achtste, VC Wiesbaden negende.