Vizier op volleybal

 

Einde seizoen de Vries, begin voor de Wild

VoV, 10-01-2019. 10:35 uur. Bij Regio Zwolle Volleybal gaan verdriet en vreugde hand in hand. Voor teamcaptain Ester de Vries is het seizoen ten einde. Vlak voor de Kerst kreeg zij last van haar rechterschouder en nu blijkt dat het herstel een aantal maanden zal gaan duren. Om haar revalidatie bij de club zo goed mogelijk te laten verlopen is zij dit seizoen niet meer inzetbaar als speelster. In haar jacht naar prijzen moet zij nu noodgedwongen een pas op de plaats maken. Regio Zwolle Volleybal hoopt op een spoedig herstel van haar.

Kim de Wild maakt al sinds de zomer van 2018 deel uit van de selectie van Regio Zwolle Volleybal, maar door een zware knieblessure stond ze nog geen minuut in het veld. Tot afgelopen weekend, in een oefenduel met het Duitse Ladies in Black Aachen.

Ruim een jaar geleden raakte libero Kim de Wild tijdens de warming – up van Regio Zwolle Volleybal vs Eurosped (zij speelde toen nog voor Eurosped) zwaar geblesseerd aan haar knie. De voorste kruisband was kapot en ook was er schade aan haar meniscus en haar mediale band. Ondanks haar blessure maakte ze de overstap naar Regio Zwolle Volleybal.  “Ik kreeg de tijd, al hoopte de club wel dat ik er in de play-offs zou staan. Dat is voor nu ook mijn droom” vertelt ze op de website van RZV.

De Wild maakte dus afgelopen zaterdag haar ‘debuut’ al voelde zij het zelf meer als terugkomen na een blessure. Toch is nog voorzichtigheid geboden, want definitief groen licht is er nog niet. “Ik ga vandaag naar het ziekenhuis voor de laatste testen en ik verwacht dat alles dan op groen staat. Als dat zo is, hoop ik zo snel mogelijk op mijn oude niveau te komen en naar de play-offs toe te werken.”

gh @ VoV, bron website Regio Zwolle Volleybal. Archieffoto Herman Zandhuis.