Volle buit voor Dash Vorden

VoV, 20-03-2023. 4:25 uur. Afgelopen zaterdag 18 maart was het weer Super Saturday voor volleybalvereniging Dash, alle teams speelde een thuiswedstrijd. Zo ook Dash Dames 1, zij mochten aantreden tegen Alterno Dames2. Alterno is de hekkensluiter van de competitie en is officieel al gedegradeerd. Voor Dash de taak om zoveel mogelijk punten binnen te slepen!

De start van de wedstrijd verliep een beetje stroef. Dash speelde met weinig overtuiging waar Alterno juist vrijuit speelde. Met een matige serve druk en veilig spel was het tot de welbekende ‘big points’ nog erg spannend. Gelukkig wisten de dames van Dash net op tijd gas te geven en werd de eerste set met 25-22 binnengesleept.

Felheid en eigen taken uitvoeren, dat was het doel voor de rest van de wedstrijd. Set twee begon daadwerkelijk zo! Met een scherpe start waarbij de servedruk werd opgevoerd kon Dash al snel een gat slaan. Er werd hard gewerkt voor elkaar en voordat we het wisten was de set afgelopen met op het scorebord 25-11 als eindstand.

Set 3 was een stabiele set van de Vordenaren. Er werd constant gespeeld en met een aantal mooie drie meter aanvallen werd de voorsprong gecreëerd. Na een dubieus punt (in, uit of toch touche?) die de kant van Dash op viel barste de strijd los. Felheid kwam naar boven en gelukkig werkte dit in het voordeel van de Vordenaren. Ook deze set werd redelijk gemakkelijk binnengesleept met 25-18.

Tijd voor de laatste set en de kers op de taart. Tijdens het vorige duel lieten de dames van Dash 1 set liggen, dit waren ze deze keer zeker niet van plan. De vierde set werd er gevarieerd en met meer tempo gespeeld. Dit resulteerde in aantal mooie punten over het midden. Met een aantal goede serviceseries, waaronder van Amke Pasman, vloog de set voorbij (25-11). Yes 4-0 winst, de tweede keer in eigen huis dit seizoen!

Al met al een prima wedstrijd, 5 punten rijker en een plekje gestegen op de ranglijst. Zaterdag 1 april is de laatste thuiswedstrijd van het seizoen met aansluitend een feestje, komt dat zien!