Volley Meerkerk ’95 D1 is Peelpush D2 de baas

VoV, 20-03-2023. 4:21 uur. Vol goede moed reizen onze Peelpoezen zaterdag, voor de laatste keer ver weg, af naar Meerkerk voor de altijd lastige wedstrijd tegen Volley Meerkerk ’95 D1. Bij een 4-0 winst kunnen we de tegenstander zomaar voorbijgaan op de ranglijst en (fictief) op de vierde plaats terecht komen. Bij verlies kunnen we ook zomaar twee plaatsen zakken…

Voordat we echt beginnen, mag de mini van de maand haar kunsten laten zien. Nou, met jouw service, pass en bovenhandse techniek zit het wel goed Janne!

Tot 9-9 gaat het vrij gelijk op maar dan weet Meerkerk een klein gaatje te slaan. Via een ace van Sanne, een balletje van Sanne via de handjes (die de scheids niet zag) en dan maar ééntje zonder de handjes, komen de meiden weer terug in de wedstrijd. Mirna doet daar nog een nekballetje bij en Renske beukt de libero aan de andere kant omver; dan is het weer gelijk: 13-13.

We komen zelfs twee punten voor door o.a. een kill-blok van Loes maar moeten toch Meerkerk weer voorbij laten gaan. Na een leuk tikballetje van Pim is het 19-17 en tijd voor de dubbele wissel (Fenne en Bregje voor Sil en Pim). Dan blijkt dat Angelique Renske met nr. 26 op het formulier en opstellingsbriefje heeft genoteerd (i.p.v. nr. 24). Maar dat nummer draagt Bregje, dus die wissel is niet mogelijk.

Tijdens het controleren van de opstelling aan het begin van de wedstrijd is dit dus niet opgemerkt door de 2e scheids en ook heeft Renske al twee rotaties geserveerd zonder dat de telsters gezien hebben dat het rugnummer niet klopte. Helaas schrijven de regels voor dat alle eerder gemaakte punten verloren gaan en er een strafpunt toegekend wordt.

Wel heel zuur dus dat deze fout nu pas aan het licht komt want ineens staat het 20-0 (!). Onbegonnen zaak om deze set nog iets te kunnen betekenen. Ondanks de enorme tegenslag is het toch noemenswaardig dat Peelpush nog 9 punten weet te maken (o.a. een ace van Renske en een kill-blok van Sil) voordat Meerkerk de set wint met 25-9.

In de tweede set komen we erachter dat het dak te laag is voor onze service pass, maar liefst twee keer achter elkaar. Al snel staat het 4-1 maar dan straft Mirna (met heel veel frustratie n.a.v. de vorige set) een overpass van Meerkerk ongenadig hard af. Er is nog een kill-blok van Loes en een doortikballetje bal Sil voor nodig om langszij te komen: 7-7. Tot aan 14-15 weten onze meiden de voorsprong te behouden maar dan haakt Meerkerk toch weer aan.

Isa komt erin voor Renske en op 17-17 gaan we dan toch de dubbele wissel meemaken maar dat kan niet voorkomen dat de thuisploeg het initiatief neemt en uitloopt naar 24-18. Met het enige Meerkerkse blok in deze set weten zij ook nu weer aan het langste eind te trekken: 25-18.

Na wederom een snelle voorsprong van Meerkerk in de derde set is het op 9-9 weer gelijk. Vanaf dan nemen de Peelpoezen het voortouw. Loes en Mirna scoren met een ace en Fenne zet na een geslaagd shot balletje een mooi kill-blok neer (op.die.voeten!). Na een aanval van Sanne rolt de bal ellendig lang over de netrand maar val gelukkig aan de goede kant naar beneden en, niet onbelangrijk, binnen de lijnen.

Daarmee zijn wij als eerste bij de big-points aangekomen: 16-20. Het wordt zelfs 16-22 en niets lijkt ons nog in de weg te staan om deze set te pakken en weer terug in de wedstrijd te komen. Het derde-set syndroom lijkt te hebben toegeslagen bij Meerkerk. Niets is echter minder waar want na twee keer knipperen met de ogen is de thuisploeg langszij gekomen en hebben ze zelfs even later het eerste setpoint te pakken: 24-23. Peelpush is strijdvaardig, geeft niet zomaar gewonnen en creëert zelf ook nog twee setpoints maar het derde setpoint voor Meerkerk laten zij zich niet meer afpakken: 29-27.

In de vierde set laat Meerkerk blijken dat ze gebrand zijn om vandaag vijf punten in eigen huis te houden. Ze nemen snel een voorsprong en spelen onze meiden compleet het snot voor de ogen. Snel spel waarmee ze onze blokkade vaak wegspelen en een flinke servicedruk zorgen voor een 14-8 stand. Dan besluit Angelique dat het genoeg is en neemt haar time-out.

Dat sorteert effect want stapje voor stapje kruipen de meiden dichterbij en nopen de coach van Meerkerk tot twee time-outs achter elkaar (op 18-17 en 19-18). Met twee kill-bloks van Loes achter elkaar wordt de achterstand omgebogen naar een 22-23 voorsprong. Vastberaden om niet met lege handen terug naar Meijel te hoeven rijden, wordt de laatste set dan ook met 23-25 gewonnen.

Geen mooie wedstrijd met ook enorme pech in de eerste set maar toch een belangrijk puntje weten te pakken waardoor het gat met de gevreesde 10e plek (PD wedstrijden) toch nog 7 punten bedraagt. Nog drie spannende wedstrijden te gaan. Volgende week als eerste thuis tegen VV Utrecht D2. Zij staan slechts twee puntjes boven ons dus dat belooft een leuke pot te worden in de Körref.

gh @ VoV, verslag van Patrick Zuidervaart, Peelpush Dames2. Archieffoto Peelpush D2.