Vizier op volleybal

 

Volley Meerkerk D1 scoort beter op de dansvloer:

VoV, 09-02-2024. 13:40 uur. Afgelopen zaterdag waren we op bezoek bij Inter Rijswijk D1. Ons kleedkamer gesprek startte als volgt: “ik hoop dat jullie ook zo enthousiast zijn in het veld als zojuist in de kantine!” Er stond namelijk een avondje Crazy Pianos op de planning, en ja wie wordt daar nou niet enthousiast (lees: hyper) van!

Maarrr de drankjes smaken toch net wat lekkerder na een gewonnen wedstrijd. Dus uiteraard gingen we vol enthousiasme de wedstrijd in om zo revanche te nemen op de verloren thuiswedstrijd.

Inter Rijswijk had het wel een beetje hoog in de bol gekregen, een keertje op centercourt spelen is natuurlijk heel leuk, maar met alles erop en eraan hebben we in de Eerste Divisie nog niet meegemaakt. We speelden met het vijfballensysteem, dus er waren ballenkinderen bij en ook moppers! Onze slakkensporen werden dus voor ons schoongemaakt, wat een luxe!

En de wisselbordjes stonden klaar, veel te veel poespas voor ons dus die lieten we lekker liggen. Lisan kon het niet laten daar in de laatste set toch maar eens gebruik van te maken. Het is maar goed dat een oplettende teamgenoot haar net op tijd het juiste bordje in de hand had geduwd, anders had ze vooraan bij het net op de middenpositie moeten gaan staan in plaats van op de servicelijn…

Over de wedstrijd kunnen we kort zijn: Inter Rijswijk heeft verdiend met 4-0 gewonnen. De ploeg had in Meerkerk duidelijk last van onze kleine hal, want hun servicedruk was nu een stuk hoger! Daar hadden onze passers moeite mee. Ook aanvallend kwamen we er niet lekker doorheen. Er stond een goede blokkering en als we die konden omzeilen zat er altijd wel weer een handje van Rijswijk onder.

Onze twee dia’s Julia en Lise keken op de blessurebank toe hoe hun positie werd ingevuld door Romy en Anouschka. Anous is trouwens in de race voor de titel ‘Meest verschillende posities in een seizoen gespeeld’. Volgende keer gaat ze voor de spelverdelers positie, komt dat zien!

Michel moest zijn puzzel talent uit de kast halen. Door het gebrek aan dia’s en de beperkte wisselmogelijkheden moest hij zijn brein breken over tactieken om er toch nog een setje uit te kunnen halen. Helaas was dat door een goed spelend Inter Rijswijk niet mogelijk.

We konden ons verlies wegdrinken in The Crazy Pianos en het werd gelukkig nog een hele gezellige avond! The day after was voor sommigen wat minder.

Aanstaande zaterdag hebben we weer nieuwe kansen tegen Peelpush D2! René neemt dan de coaching op zich om zo zijn VT4 binnen te kunnen slepen!

Zien we jullie zaterdag in De Linde weer?

gh @ VoV, verslag van Ramona Overdijk, Volley Meerkerk D1. Foto idem