Volley Meerkerk D1 wint door tactiek en overtuiging!

VoV, 29-01-2024. 12:04 uur. Zaterdag 27 januari kwam De Moriaan Symmachia Roosendaal D1 bij ons op bezoek in de Linde. In de uitwedstrijd hadden we niet ons eigen niveau gehaald en verloren we drie sets nipt met twee of drie punten verschil. Het was dus tijd voor revanche. Vanwege een schouderblessure moeten we Julia helaas een tijdje missen in het veld, maar de rest (inclusief Rosalie, bedankt!) was er klaar voor.

De afgelopen week hebben we tactisch getraind om Roosendaal te kunnen bestrijden en met die tactiek in ons achterhoofd begonnen we aan de wedstrijd. We moesten even wennen aan de servicedruk, maar kregen deze veel sneller dan de vorige keer onder controle. Helaas maakten we serverend nog te veel directe fouten.

Roosendaal liep een paar punten uit en toen was het tijd voor een time-out op een 11-15 achterstand. Vanaf dat moment gingen we meer tactische ballen spelen en dit hielp. We kwamen weer dichterbij en stonden weer gelijk op 20-20. Waar we de uitwedstrijd nog een set verloren met 23-25 wonnen we hem dit keer! Een 1-0 voorsprong.

In de tweede set was het precies omgekeerd. We gingen weer gelijk op, wij zorgden voor een voorsprong, maar dit keer kwam Roosendaal naast ons bij de 20 punten en vertrokken zij richting de 25. Wij behaalden er 21. Het resulteerde in een 1-1 tussenstand.

De vorige set zette ons op weer op scherp, we moesten slimmer spelen. Twee goede serviceseries brachten ons naar een 7-1 voorsprong. Helaas werkte de time-out van Roosendaal en vochten ze zich terug naar 9-9, maar vanaf dat moment kwamen we er lekker in. We zochten en vonden de gaten op de helft van Roosendaal. We lieten ze rennen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan, maar wij pakten toch de puntjes en wonnen de set met plezier met 25-17.

In de vierde set kregen we elke bal meer zin om de wedstrijd te winnen. We moesten keihard blijven werken, want Roosendaal paste het systeem aan. We zochten opnieuw de gaten en gebruikten nu ook soms de blokkering. We liepen uit naar een 20-15 voorsprong, maar het bleef belangrijk om scherp te blijven.

De eerste helft van het seizoen hebben we het te vaak weggegeven in de laatste paar punten, dus dat moest nu anders. Bij een 22-19 voor sprong Lise hoog, maar landde ze helaas op de scheidsrechterstoel. Ze is helaas geblesseerd uitgevallen (beterschap Lise!). Het motiveerde ons extra om deze set binnen te slepen. We verloren geen punt meer en wonnen de laatste set met 25-19. Een prachtige 3-1 overwinning door slim spel en teamwork.

Vanaf dit moment zullen we het even zonder diagonaal moeten doen. Gelukkig hebben wij een allround team en gaan we daar aankomende week op trainen! Volgende week zaterdag 3 februari spelen we om 19:00 uur uit tegen Inter Rijswijk, daarna gaan we hopelijk een overwinningsdansje doen in Scheveningen.

gh @ VoV, verslag van Ramona Overdijk. Volley Meerkerk Dames1. Foto Volley Meerkerk.