Vizier op volleybal

 

Volley Meerkerk herpakt zich

VoV, 03-12-2018. 11:30 uur.  Na twee pijnlijke nederlagen tegen de nummers 1 en 2 van de ranglijst was het een kwestie van het goede gevoel terugvinden voor Volley Meerkerk. Het zelfvertrouwen had toch een deukje opgelopen. Wat is er dan fijner dan een thuiswedstrijd? Een thuiswedstrijd tegen een relatieve laagvlieger.

De coach van Volley Tilburg had zich vooraf al ingedekt, door te zeggen dat Meerkerk “normaal gesproken” wel zou winnen. Maar dit was niet “normaal gesproken”. Als je twee keer op je falie krijgt, dan ga je toch anders een wedstrijd in. Gelukkig was er voorafgaand aan de wedstrijd hard en goed getraind en waren de eerste klappen gelijk raak. Als er dan 25-16 na de eerste set op de borden staat, dan komt het zelfvertrouwen snel terug. Een kleine inzakking van de concentratie werd nog bijna fataal in de derde set (27-25), maar met 25-21 en 25-19 werd een degelijke 4-0 behaald. Het spel was nog niet sprankelend, maar het herstel was ingezet.

Een week later volgde de uitwedstrijd tegen VCN, momenteel een middenmotor. Wederom was het spel niet sprankelend, maar zolang Meerkerk meer ballen weet te verdedigen dan de tegenstander, is het vaak simpelweg een maatje te groot voor de tegenstanders. Zo ook tegen VCN en lang leek er geen vuiltje aan de lucht. Toen opeens de motor haperde, VCN met kunst- en vliegwerk alle ballen van de grond haalde en het geluk een beetje mee had. Van 21-24 werd het 26-24 voor VCN. De veerkracht die volgde was wederom bemoedigend. Verdedigend werd een tandje bijgezet en langzaam werd VCN kapot gespeeld. Via 20-25 en twee keer 16-25 werd orde op zaken gesteld, met een 1-3 tot gevolg.

Na een weekendje vrij en een vroeg sinter-kerst-en-nieuw-spel wachtte afgelopen zaterdag de kraker tegen Next Volley Dordrecht. Next Volley is tot nu toe het enige team dat koploper Havoc heeft kunnen verslaan en stond tot zaterdag op slechts 1 punt achterstand van Meerkerk.

Meerkerk begon sterk en had keer op keer een passend antwoord op de harde aanvallen van Dordt. Serverend werd druk gezet en het was Next Volley dat net wat meer foutjes maakte dan Meerkerk. De Meerkerkse blokkering stond als een huis en ook verdedigend was men goed voorbereid op de hard diagonaal geslagen ballen.

De eerste twee sets werden met 25-20 in Meerkerks voordeel beslecht. In set drie leek deze lijn doorgetrokken te worden, maar bij 18-15 wist de Dordtse coach met een aantal wissels de wedstrijd om te draaien. Next Volley schakelde een versnelling hoger in de aanval, pakte met hun lengte ineens veel meer blokkeringen en haalde verdedigend bijna alles van de grond. Via 20-25 en 16-25 trok Dordt de stand gelijk.

De eerste echt spannende wedstrijd van het seizoen voor Meerkerk; voor Dordt is het inmiddels bijna gesneden koek om een vijfde set te spelen. De thuisploeg pakte het initiatief, maar wisselde toch met 7-8 achter. Vervolgens leek Dordt het te beslissen bij 12-14, maar de Meerkerkse dames beloonden zichzelf door toch nog met 16-14 de winst eruit te slepen.

In de laatste twee potjes voor de kerst staan er twee uitwedstrijden op het programma, tegen de rode lantaarndragers van de competitie. Hoe dan ook zullen dit geen makkelijke wedstrijden worden, want beide teams wisten de afgelopen weken puntjes af te snoepen van hooggeplaatste teams.

gh @ VoV, verslag van / via Cees Weeterings, Volley Meerkerk.