Volley Tilburg D1 rukt op naar 1e plaats

VoV, 20-11-2017. 12:56 uur. Door de 4-0 overwinning op IMS / Voltena nemen de dames van Volley Tilburg op dit moment de eerste positie in de eerste divisie B in. En hoewel de winst niet zomaar voor het grijpen lag, waren de setstanden overtuigend: 25-22, 25-20, 27-25 en 25-21.

De eerste set kenmerkte zich vooral door aftasten. Met scores over en weer hielden de teams elkaar goed in balans. Pas halverwege liep Volley Tilburg uit naar 16-10 en 21-15, maar Voltena knokte zich goed terug. In een spannende eindfase trokken de Tilburgers dankzij goed aanvallend spel via de buitenkant, de set naar zich toe. Ook de tweede set vertoonde een dergelijk beeld. De ervaring en het powervolleybal van Volley Tilburg namen de overhand en de set werd opnieuw een prooi voor de thuisploeg.

In de derde set nam Voltena het voortouw. Na een voorsprong kwam Volley Tilburg sterk terug, maar liet de teugels vervolgens vieren. Pas bij 20-24 werden de Tilburgse dames wakker en kon de winst alsnog worden veiliggesteld. Dat Voltena de strijd niet opgaf bleek in de vierde set. Opnieuw namen de gasten een voorsprong en een time-out aan Tilburgse kant was hard nodig om de focus terug te brengen. Mede dankzij het enthousiaste publiek, dat in groten getale naar T-Kwadraat was gekomen, werd ook het bonuspunt binnengesleept.

Volgende week staat voor Volley Tilburg opnieuw een thuiswedstrijd op het programma. VoCASA, na dit weekend de nummer 5 op de ranglijst, is dan de tegenstander. Het eerste fluitsignaal klinkt dit keer om 20:00 uur in T-Kwadraat te Tilburg.