Winst voor Nederlanders in Frankrijk

VoV, 20-11-2017. 15:13 uur. Alle teams bij de mannen in de Ligue A met Nederlanders in hun ploeg boekten afgelopen weekend een zege. Tourcoing (vs Nice), Paris ( vs Ajaccio) en Nantes Rezé (vs Toulouse) deden dat via een uitzege, Tours (vs Montpellier) en Poitiers (vs Rennes) hielden de punten in eigen huis.

Tourcoing nam een mooie 0-3 (23, 16, 20) zege uit Nice mee. Tim Smit had in de derde set een invalbeurt en scoorde 1 keer. Paris Volley bleef in de moeilijke uitwedstrijd bij Ajaccio met 1-3 de bovenliggende partij, mede door 25 punten van Wouter ter Maat. De tweede en derde set waren eng qua eindstand te weten 24-26 en 29-27, in de andere twee was Paris met 17-25 en 20-25 ruim eerder aan de finish dan de thuisploeg.

Nantes Rezé met het Nederlandse viertal van Rekom (11 punten), Overbeeke (21 punten) en Parkinson (9 punten) en de foutloos spelende libero Sparidans won met 1-3 bij Toulouse. De derde set moesten ze afgeven (25-23), de andere drie (20, 19, 17) was er geen discussie over wie er het meeste recht op de zege had.

Tours won op eigen veld met 3-0 (19, 20, 23) van Montpellier. Jasper Diefenbach had een 100% aanvallende score met 6 uit 6, verder blokkeerde hij ook nog vier keer raak. En Poitiers van Thomas Koelewijn bleef thuis Rennes met 3-1 voor. Op de 25-18 volgde de 20-25 gelijkmaker, daarna pakte Poitiers de winst via 25-21 en 25-18. Koelewijn scoorde 7 keer.

De teams met Nederlanders staan op de volgende plaatsen op de ranglijst. Poitiers 2de met 13 punten, Tours 3de met ook 13 punten, Paris 4de met 12 punten, Tourcoing 6de met 10 punten en Nantes Rezé 9de met 7 punten.

Bij de dames verloor Flore Gravesteijn met Paris St. Cloud met 3-0 bij Quimper. Gravesteijn scoorde 2 keer.