Volley Tilburg D1 sluit 2019 met winst af

VoV, 24-12-2019. 5:54 uur. De laatste wedstrijd van 2019! Stravoc vs Volley Tilburg. Stravoc uit is altijd een lastige; kleine zaal, laag plafond, weinig aanloopruimte, aanwezig publiek. Met dit in ons achterhoofd, waren we toch van plan een mooie herhaling te maken van de uitwedstrijd vorig jaar die toen heel erg lekker liep! Helaas kon Anneloes er niet bij zijn vandaag en Paula was nog niet fit, dus konden we heel fijn terugvallen op Tessa, Luna en Kira van D2, toppers!

De starting six voor set 1: Femke en Kim, Lotte en Finke, Aukje + Maartje (jaja, 2 spelverdelers!) en Floor. Op deze manier konden we Loni telkens voorin terugwisselen zodat we veel met drie aanvallers aan het net konden spelen. Een tactische actie die veel werd toegepast deze wedstrijd.

We begonnen de eerste set scherp. Op 2-6 voor, koos Stravoc al hun eerste TO en dit wierp zijn vruchten af; 8-8. Bij ons lag de pass goed en aanvallend konden we de gaten goed vinden aan Stravocse kant. We liepen uit naar 9-16 en vanaf dat punt lieten we niet meer los; 20-25!

Ook set 2 startten we weer op goeie voorsprong. Vooral Floor pakte verdedigend veel, blokkerend zat alles op zijn plek en iedereen voerde zijn taakjes uit. Bij een stand van 13-16 kregen we een serie tegen waarin de foutenlast aan onze zijde te hoog was, waardoor we op 18-18 weer gelijk stonden. Dit keer wisten we te vertrouwen op ons eigen kunnen en de dip werd al snel beƫindigd door hard te blijven werken voor ieder punt; opnieuw 20-25 winst, 0-2 voor in sets!

Set 3 blijft een bekende, lastige set. Daar waar we de vorige 2 sets scherp startten, liepen we nu achter de feitjes aan. Desalniettemin was de strijdlust voelbaar. Op 9-6 achter, pakte Stravoc een gele kaart. Dit was een mooi punt om het heft in eigen hand te nemen, maar we kregen de set niet gedraaid. Op 14-9 pakte Dirk een TO maar dit mocht niet baten. Door een te hoge eigen foutenlast en het net niet op tijd teruggrijpen naar de basis, verloren we deze set terecht met 25-19.

Hoho, dit gaat ons toch niet gebeuren! We weten dat we de bovenliggende partij moeten zijn en dat we dat niveau ook zeker hebben, dus dat gaan we dan ook 100% laten zien! Geen gezeik, pakken deze set! Met die woorden in de TO op 3-1 achter, besloten we dat het mooi was geweest. Op 8-8 pakten we de voorsprong terug in de laatste set, waar we uitliepen naar 8-14. Aanvallend wisten vooral Loni en Finke veel in te brengen en de punten te scoren. De vechtlust kwam weer terug en daarbij ook de overtuiging voor het winnen van de wedstrijd. 19-25 was dan ook de eindstand van set 4, met een 1-3 winst voor ons!

Lekker einde van de eerste helft, over 3 weken spelen we pas weer, op 18 januari, tegen Havoc DS1. Tijd voor een verdiende periode van rust en veel lekker eten. Namens Volley Tilburg D1 dan ook hele fijne kerstdagen en alvast een sportief 2020 gewenst!

gh @ VoV, verslag door Maartje van Gestel, Volley Tilburg Dames 1.