Volley Tilburg D1 start scherp in 2020

VoV, 20-01-2020. 5:23 uur. Eindelijk staat daar dan weer de eerste pot van 2020 op het programma! In de winterstop hebben we allemaal even onze rust kunnen pakken om de knop voor de tweede competitiehelft weer aan te zetten. Vorige week hebben we een leerzaam oefenpotje op de KMA in Breda mogen spelen tegen topdivisionist Sliedrecht DS2 en deze week hebben we weer fel getraind, dus al met al waren we klaar om 19:00 uur te starten tegen Havoc DS1.

Set 1 startten we met Loni, Aukje, Kim, Paula, Lotte, Finke en Floor. Meteen staan we op scherp en hebben we vat op het spel van Havoc. Vooral met de powerballen wisten we de verdediging tot wankelen te brengen aan de overkant. Hierdoor houden we de gehele set een veilige voorsprong. Twee dubieuze keuzes van de scheidsrechter bracht ons zelfvertrouwen even aan het wankelen, maar hier prikten we snel doorheen waardoor we de set alsnog met dominantie pakken: 19-25.

Ons focuspunt lag vooral op het elkaar scherp houden en actie na actie spelen. Goede of slechte actie, door naar het volgende punt. Dit zou ons helpen om sneller uit zogenoemde ‘dipjes’ te komen. Dit was fantastisch zichtbaar in deze wedstrijd. Daar waar we even twee punten tegen kregen, wisten we direct een plan van aanpak en goede uitvoering neer te zetten.

Collectief speelden we goed, met een goede servicedruk waardoor de pass bij Havoc regelmatig moeizaam ging en juist aan onze kant werd de pass goed neergezet. Zo pakten we dan ook met overtuiging de 2e (20-25) en 3e set (18-25). Set 4 was eigenlijk niet anders. Het was genieten aan alle kanten, met een paar rally’s van hoog niveau waar vooral Paula mooie verdedigende acties maakte en Havoc gek maakte met tactische ballen. Op het einde maakte we het nog even spannend door het matchpoint niet direct te verzilveren, maar uiteindelijk beloonden we onszelf (23-25) met de volle vijf punten.

Met het niveau uit deze wedstrijd hebben we heel wat lesjes geleerd, die we vooral in onze rugzak steken om mee te nemen naar de volgende wedstrijden. We waren vrijwel de hele wedstrijd de bovenliggende partij, hielpen elkaar door scherp te blijven en te communiceren. De concurrentie heeft vervolgens ook nog punten laten liggen, dus voor ons is dit een dubbel fijn weekend! Tijd om dit door te zetten naar volgende week, waar we om 19:00 uur weer eens thuis in ons T-kwadraat aan de slag mogen tegen Stravoc!

gh @ VoV, verslag van Maartje van Gestel, Volley Tilburg Dames 1.