Apollo 8 D2 wint voor de 2e keer van WVC Volley

VoV, 19-01-2020. 5:18 uur. Het was alweer een maand geleden dat wij onze laatste wedstrijd gespeeld hebben. Voor de meeste ploegen is vorige week de competitie weer begonnen, maar Veracles wilde nog een weekje extra vakantie, daarom gaan wij nu op de schrikkeldag naar Groningen.

De eerste wedstrijd van de 2e helft van het seizoen, dus een weerzien met een tegenstander die we al eerder troffen. En daar hadden we goede herinneringen aan. 0-4 wisten we in Wierden te winnen en dat was een grote verrassing. Afgelopen donderdag waren we voor het eerst in 4 weken weer eens compleet op de training, dus overmatig veel vertrouwen in het herhalen van deze mooie score hadden we nu niet gelijk bij het begin van de wedstrijd.

De eerste set ging gelijk op. Geen enkele ploeg wist meer dan 2 tot (1 keer) 3 punten afstand te nemen. Het spel was nog wat aarzelend aan beide kanten. Mooie korte punten werden afgewisseld met lange rally’s en ook enkele missers. Op 7-7, 14-14, 17-17 en 20-20 was het gelijk. Toen kwam Lisa Louwrink aan service en zij serveerde ons met drie aces en een halve ace naar 24-20. Toch kwam WVC nog terug en moesten we deze set de verlenging in. 27-25 door een bekeken bal via de handen van aanvoerder Imke Wieffer leverde ons de setwinst op.

De 2e set bleek achteraf de makkelijkste. Daar zag het op 10-10 overigens nog helemaal niet naar uit, maar serviceseries van achtereenvolgens Lotte Wissink (3), Lindy Donker (4) en wederom Lisa Louwrink (5) brachten ons gemakkelijk de winst. Het noemen van de serveerders in dit verslag is bewust, want met name met onze servicedruk wisten we deze wedstrijd het verschil te maken. En de hoge foutenlast aan de kant van WVC deed daarbij ook nog eens een flinke duit in het zakje.

In de 3e set begonnen we lekker met zes punten op de service Lotte Wissink. Deze werden helaas in 1 ruk weggepoetst door WVC op service van Marlijne ter Avest, normaal toch niet direct het servicekanon van WVC. Vanaf 11-11 zijn we eigenlijk de hele rest van de set aan de voordelige kant van de score geweest. Een enkele keer kwam WVC er nog naast, maar er voorbij niet meer. 25-23 was uiteindelijk de eindstand van de set. En daarmee de overwinning voor Apollo8.

Er was echter nog een punt te winnen en met ook Marije ten Brinke en Tess Leemreize, die beiden de afgelopen weken met Jeugd Oranje op stage geweest zijn, in het veld, gingen we voor de eerste 4-0 van het kalenderjaar. De gemiddelde leeftijd van de speelsters zal in deze set niet hoger dan ergens tussen de 16 en 17 jaar geweest zijn.

De start was veelbelovend 5-1 voor, maar langzaam slopen er toch meer onzekerheden en foutjes in ons spel. Op 12-16 dreigde de set en daarmee de 4-0 aan onze neus voorbij te gaan. Gelukkig wisten we nog een tandje bij te schakelen en kwamen we toch weer terug tot 19-19. Drie punten later was het echter alweer 19-22. Op dat moment besloot Tess Leemreize echter op te staan en het heft in handen te nemen.

Een service ace, gevolgd door het correct inschatten dat een bal buiten de lijn zou vallen, terwijl om haar heen de coach en diverse speelsters riepen dat die in zou vallen. En daarna nog twee aces. Zo stonden we op 24 en wist WVC de service nog wel terug te halen, maar maakte Imke Wieffer voor de 3e keer deze wedstrijd een einde aan de set door een bal bekeken via de handen uit te slaan.

Een mooi begin van het nieuwe jaar voor ons. Mooi was het ook dat ook deze wedstrijd alle speelsters weer hebben kunnen bijdragen aan de winst. Zo was de dubbele wissel drie keer belangrijk en succesvol en nam de 2e libero het prima over gedurende de laatste twee sets.

gh @ VoV, verslag van Thijs Prins, trainer coach Apollo 8 Dames .