VV Utrecht zet Voltena in drie sets weg

VoV, 20-01-2020. 5:15 uur. Zaterdag 18 januari stond de wedstrijd tegen IMS/Voltena op het programma. Niet alleen wilden we het verlies in de uitwedstrijd rechtzetten, we waren extra gebrand op een overwinning vanwege de VV Utrecht Super Saturday. Om aandacht te vragen voor dementie speelden we onze competitiewedstrijden op Alzheimer Socks. Vlak voor de start van de wedstrijd werd bekend gemaakt dat de vereniging zo’n 7.500 euro heeft opgehaald voor onderzoek naar dementie.

Robin, Lynn, Bianca, Jesca, Laure, Ellemijn en Rianne mochten de wedstrijd openen. We begonnen direct scherp aan de wedstrijd en waren voorbereid op alle vreemde combinaties die we van de dames uit Werkendam konden verwachten.

Hoewel er geen prikbal de grond raakte, waren we niet in staat om scorend echt een vuist te maken. Door de stevige servicedruk die we aan de overkant neer legden, wisten we steeds een kleine voorsprong te houden. Halverwege de eerste set gebruikte Arjen Schimmel de dubbele wissel om een extra aanvaller aan het net te houden. Een goede zet, zo bleek, want Lisa en Leanne wisten een stukje extra agressie en vuur in het team te brengen. Marit verving Ellemijn en de eerste set werd met 25-21 binnen gehaald.

Zowel de 2e als de 3e set begonnen we niet scherp en keken we al snel tegen een 1-4 achterstand aan. In de 2de set wisten we deze achterstand om te buigen in een voorsprong door een mooie service-serie van Ilse die Jesca verving. Hoewel de middens van Voltena ons bleven bestoken met goed geplaatste aanvallen, wisten we de verdediging op orde te houden en speelden we deze set vol enthousiasme uit met 25-21.

Na het zwakke begin in de 3e set werd wederom de dubbele wissel gebruikt voor wat nieuw vuur. Ook nu pakte dit goed uit en met een aantal rake klappen van Bianca, schitterende verdedigende acties van Rianne en kanonskogels vanaf de achterlijn van Robin, werd de overwinning geclaimd met 25-17 in de laatste set.

De dames uit de Domstad veroveren hiermee de 3e plek in de competitie. Volgende week staat de wedstrijd tegen PDK Huizen op het programma. We hebben er zin in!

gh @ VoV, verlag van Lisa Harmsen, Booleans / VV Utrecht Dames 1.