Vizier op volleybal

 

Volley Tilburg geeft vertrekkers waardig afscheid

VoV, 01-05-2022. 20:57 uur. Zaterdag speelde heren 1 de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Compaen. Het was tevens de laatste wedstrijd voor trainer Renzo Borrani en spelverdeler Lucas Vermeulen (opgeleid bij Sarto, een van de fusiepartners van Volley Tilburg), die stopt nadat hij in 2015 van Sliedrecht voor heren 1 ging spelen. Het werd een mooie afscheidswedstrijd die met 3-0 werd gewonnen (25-15, 26-24 en 25-16). Heren 1 is met deze zege als tweede geëindigd in deze helaas opnieuw onvoltooide competitie.

Renzo: “Wat een geweldig afscheid. Een 3-0 zege, uitstekend volleybal, een volle tribune met veel oude bekenden, een jonge gast laten debuteren die de eerste set afmaakt, alles bij elkaar een geweldige happening. En dan Lucas fit genoeg om hem de hele wedstrijd te kunnen laten spelen. Ik kijk ondanks corona terug op een mooie tijd bij Volley Tilburg. Die hebben we afgesloten met een tweede plaats in deze competitie. Een mooi einde ook van mijn volleyballeven. Alhoewel, als supporter zal Volley Tilburg mij zeker nog terugzien”

Renzo en Martijn begonnen met Lucas (sv), Tom Chermin en Joeri Polman (pl), Thomas van de Ven en Thijs Princen (mid), Gijs Moonen (dia) en Yannick Knechten als libero. Op de bank zat debutant Gio Lodewikus omdat Tim van den Bergh geblesseerd was. De eerste set werd ruim gewonnen, mede door een enorme servicedruk, met maar liefst zes aces. Op 20-10 kwam Gio in het veld voor Thijs. Het was mooi dat hij vanaf mid het setpoint binnen sloeg.

In set 2, met Niels van Son op de plek van Joeri Polman, kwam heren 1 weer snel op voorsprong, mede door twee nieuwe directe punten uit de service. Er leek echter wat gemakzucht in de ploeg te sluipen omdat het wel heel gemakkelijk ging. Ook de dubbele wissel (Rorik Vesters voor Lucas en Rogier Raemaekers voor Gijs) hielp niet. Compaen kwam langszij en kreeg zelfs een setpoint op 23-24. Thomas serveerde uiteindelijk de winnende punten binnen.

Set 3 kwam Joeri terug in het veld voor Thijs en maakte Tom zijn debuut op mid. Het werd de set van Lucas. Hij had een paar fraaie reddingen in het achterveld en in de slotfase scoorde hij drie keer: twee doortikballen en een éénman kill-block. Op 24-16 kreeg hij een staande ovatie bij zijn publiekswissel. Een mooie lange volleybalcarrière, die werd geteisterd door blessureleed, werd zo mooi afgesloten. Niels tekende voor het laatste punt. Met deze zege werd de tweede plek veiliggesteld.

gh @ VoV, verslag van en foto via Leon de Leijer, Volley Tilburg Heren 1. Foto Bo Bakker.