Vizier op volleybal

 

Volley Tilburg H1 klaar voor de competitie

VoV, 10-07-2019. 5:07 uur. Volley Tilburg heren 1 is klaar voor een nieuw seizoen Topdivisie. Met een uiterst krappe bezetting en de hulp van spelers van het tweede is het gelukt om in de Topdivisie te blijven. Daarmee hebben de vertrokken trainer Guillermo Boogers en zijn spelers een topprestatie geleverd. Het grootste deel van de selectie van vorig jaar is ook dit jaar te bewonderen in T Kwadraat.

Alleen Gianni van der Aa (langdurig geblesseerd) en Matthijs Apine (gaat definitief bij Talentteam in de Eredivisie spelen) zijn vertrokken. Libero Dennis Gelissen blijft meetrainen en gaat daarnaast dames 1 begeleiden.

De spelers die doorgaan zijn aanvoerder Rens Kroeze (diagonaal), spelverdeler Rogier Raemaekers, passer / loper Thijs Princen en de middens  Sven de Roos en Jens Andriessen. Uit het tweede komen over passer loper Tom Chermin en midden Thomas van de Ven.

Teruggekeerd op het oude nest zijn spelverdeler Lucas Vermeulen (foto, na bijna twee jaar blessureleed) en passer / loper Gijs Moonen (na een seizoen bij Vosselaar in België), maar ook Niki Samardzic, die mee gaat trainen. En ten slotte is Yannick Knechten overgekomen van Reuver en Marijn Kessels van Peelpush, die de tweede helft van vorig seizoen al meetrainde na een langdurige blessure.

De training en coaching van het team wordt verzorgd door Renzo Borrani en Martijn Musters. Renzo trainde vorig jaar heren 2 en Martijn is al jarenlang actief binnen Volley Tilburg, met name als jeugdtrainer. Ook is er een nieuwe manager: Werner de Cort is de opvolger van Leon de Leijer.

Met deze selectie is komend seizoen het doel gevrijwaard te blijven van degradatiezorgen en de basis te leggen om in een van de komende seizoenen weer mee te doen in het linkerrijtje. Als de vele blessureproblemen van de afgelopen twee seizoenen wegblijven lijkt dat een reële doelstelling.

gh @ VoV, persbericht en foto door / via Leon de Leijer, Volley Tilburg.