Vizier op volleybal

 

Volley Tilburg H1 nieuwe koploper

VoV, 09-12-2022. 11:47 uur. Gisteren speelde Volley Tilburg Heren 1 de inhaalwedstrijd tegen VCV Veenendaal. Opnieuw ging het niet vanzelf, maar uiteindelijk werd met 3-1 gewonnen (19-25, 25-19, 25-21 en 25-13). Heren 1 voert nu, met een wedstrijd meer gespeeld dan Sliedrecht, de Topdivisie B aan.

Coach Martijn Musters: “Het is op zo’n doordeweekse avond allemaal anders dan normaal: geen centercourt, geen muziek, geen speaker, minder publiek, spelers hebben hele dag gewerkt etc. En veel blessureleed en ziekte, we misten vijf spelers.  Gelukkig hebben we een brede selectie en hadden we voor de zekerheid Luuk Koolen, midden van heren2, achter de hand.

Misschien dat die factoren een rol speelden bij het verlies van de eerste set, al moet gezegd worden dat VCV er vol op klapte. Compliment voor hen is dus zeker op zijn plaats. Gelukkig hebben we ons snel herpakt en hebben we geen puntverlies opgelopen.

De vierde set was het Veenendaalse kaarsje op en kon ik in de slotfase Luuk nog laten debuteren. Keurig aangespeeld door Rogier Raemaekers beukte hij meteen het 24ste punt binnen. Dat is mooi dus. Nu morgen Compaen op het programma. Kunnen we Luuk wellicht opnieuw enige speeltijd bieden.”

De eerste set begonnen Martijn en assistent Patrick Tonnaer met Rogier Raemaekers (sv), Niels van Son en Tom Chermin (pl), Tim van den Berg en Bas van Meurs (mid), Joeri Polman op de diagonaal en Yannick Knechten als libero.

VCV nam direct een kleine voorsprong van 4-7, maar Tim serveerde heren 1 langszij. Het werd echter niet erop en erover, integendeel. VCV kwam opnieuw voor en won de eerste set verdiend met 19-25.

De tweede set, met Gijs Moonen op de plek van Tom, had heren 1 vanaf 12-12 steeds een kleine voorsprong. De servicedruk werd opgevoerd, met name door Rogier en Gijs, wat resulteerde in de 25-19 setwinst. Bas was aan het eind letterlijk de grote man: hij blokte punt 24 binnen en scoorde het laatste punt.

Set 3, met dezelfde basis, kwam VCV toch weer met 3-0 voor. Met de service van Tim werd dat gaatje weer gedicht. Joeri deed dat later van 13-15 naar 16-15 en vanaf dat moment was het wel erop en erover. Bas zorgde met een kill-block voor het laatste punt.

De vierde set was het Veenendaalse verzet gebroken. Thomas van de Ven kwam voor de service in het veld voor Bas en zorgde met twee aces in een servicebeurt voor een 14-8 voorsprong. Die werd verder uitgebouwd tot 21-10, en dat was een mooi moment om Luuk met succes te laten debuteren.

Komende zaterdag (T Kwadraat, 18.00 uur) wordt het derde thuisduel van de decemberreeks gespeeld. Dan komt zoals gezegd Compaen naar Tilburg. Heren 1 gaat ervoor om ook dat duel te winnen.

gh @ VoV, verslag van Leon de Leijer, Volley Tilburg Heren 1. Archieffoto van Norbert Jansen: Bas van Meurs scoorde ook weer op mid. Rogier (1), Yannick en Gijs kijken toe.