Vizier op volleybal

 

Volley Tilburg nieuwe koploper in Topdivisie B mannen.

VoV, 09-12-2022. 6:11 uur. In de Topdivisie B werd gisteravond de wedstrijd Volley Tilburg vs. VCV Veenendaal ingehaald. De Tilburgers behaalden via de setstanden 19-25, 25-19, 25-21 en 25-13 een 3-1 zege en namen de koppositie van Sliedrecht Sport Heren 2 over. En kunnen deze ook zaterdag, als er een vol programma in deze divisie wordt afgewerkt, blijven behouden. Weliswaar met een wedstrijd meer dan de Sliedrechters, maar wat punten betreft is binnen nu eenmaal binnen en zijn en blijven te behalen punten virtueel.

De stand aan kop is nu: 1> Volley Tilburg 9-27, 2> Sliedrecht Sport Heren2 8-24, 3>  VIVES 9-24 en 4>  VV Utrecht 9-18.

Zaterdag krijgt Volley Tilburg thuis met Compaen te doen. Het punten roven gaat de zeerovers uit Oostzaan dit seizoen nog niet zo goed af, uit werd drie keer een puntje meegepakt, de andere zes werden thuis behaald. Volley Tilburg is nog ongeslagen en verloor dus heel logisch nog geen wedstrijd in de eigen sporthal. En dat zullen ze zo willen houden.

Sliedrecht Sport Heren2 speelt in de Domstad tegen VV Utrecht, de nummer vier van de ranglijst. Sliedrecht is ook nog ongeslagen, hetgeen VVU niet kan zeggen. Zij hebben 18 punten en zijn de naaste belager van de teams op het podium, wel op respectabele afstand. (zes punten verschil met de nummer drie). De Utrechtse derby tegen Protos was de laatste thuiswedstrijd, dat werd een 3-0 zege tegen de hekkensluiter. Dan zal Sliedrecht andere koek worden!

Nu we het toch over Protos hebben, zij spelen zaterdag de kelderkraker tegen Spaarnestad. De nummer laatst (9-3) krijgt de nummer voorlaatst (9-6) op bezoek. Volgens ranglijstjournalistiek is dit de makkelijkste thuiswedstrijd voor Protos en tevens de makkelijkste uitwedstrijd voor Spaarnestad. Makkelijker zullen ze het niet krijgen. Of dat in de praktijk ook zo uitpakt?

Een andere kelderkraker is de wedstrijd tussen VCV Veenendaal en Donki Sjot. De nummers negen en tien van de ranglijst. Met beide 7 punten. Ook Inter Rijswijk heeft dat aantal, zij gaan bij Peelpush op bezoek (9-13) waardoor er onderin behoorlijk van positie gewisseld kan worden. Mede ook omdat Compaen met 9 punten binnen hun bereik staat en uit speelt tegen koploper Volley Tilburg.

Interessant wordt het zeker ook bij Zaanstad vs. VIVES. Met deze tegenstander en Volley Tilburg volgende week kan Zaanstad laten zien dat er met ze, ondanks hun 14 punten en vijfde plaats, terdege rekening moet worden gehouden. Zich met succes meten met topteams is altijd een mooie opsteker! Waarbij VIVES natuurlijk wel zal oppassen om te voorkomen geen misstap te maken.

We houden u op de hoogte hoe het afloopt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.