Vizier op volleybal

 

Neemt Top 3 meer afstand in Topdivisie A mannen?

VoV, 09-12-2022. 6:02 uur. In de Topdivisie A bij de mannen is na 9 wedstrijden al een voorzichtige conclusie te trekken over de mogelijke gang van zaken in de rest van het seizoen. Uiteraard blijft het gissen en is voorzichtigheid blijvend geboden, maar de eerste tekenen over de afloop zijn er.

PDK Heren2 staat redelijk verloren nog op nul punten, hun bovenbuur E.V.V. heeft er  vijf, niet onoverbrugbaar gezien het aantal nog te spelen wedstrijden, maar de 1-3 thuisnederlaag tegen hetzelfde E.V.V. doet toch wel het ergste vermoeden. Als er iets moet veranderen kun je daar maar net zo goed meteen aan beginnen, dus kan PDK Heren2 aanstaande zaterdag bij VoCASA Heren2 (9de, 9-9) maar het best meteen vol gas geven en met de inhaalactie starten. Al heeft VoCASA Heren2 ook nog een stem in dat kapittel.

De top 3 in deze divisie staan al een eindje uit zicht bij de achtervolgers. Koploper Sudosa heeft 24 punten, Keistad en DIO volgen op twee punten afstand. Sudosa gaat naar Kampen voor hun duel met Reflex (10de, 9-8) en Keistad speelt in Elburg tegen E.V.V. (11de, 8-5). Voor de teams in de onderste regionen van de ranglijst zal het verdomd moeilijk worden om één of meerdere punten bij de podiumploegen te behalen. Maar niet geprobeerd is altijd mis.

DIO komt naar Hengelo. In Veldwijk treffen zij Webton, dat als de nummer vijf op de ranglijst een van de naaste belagers van de top 3 is. Ze staan dan wel al negen punten achter op DIO, maar dat is zeker in Hengelo geen obstakel om er volle bak tegenaan te gaan voor een succesvol resultaat. En dat ze dat in de ledematen hebben werd eerder bewezen.

Orion Heren2 loopt een paar wedstrijden achter bij de rest. Ze speelden pas zeven keer. Tegenstander Olhaco staat op negen en heeft twee punten meer. In Doetinchem zullen ze dat verschil ongedaan willen maken, maar we kunnen ons ook voorstellen dat de bezoekers met een groter verschil naar Drenthe willen terugkeren dan dat ze vandaar uit vertrokken zijn.

Madjoe Enkhuizen staat op 16 punten en heeft een achterstand van zes punten op de laagste ploeg op het podium. Ze spelen in Apeldoorn tegen SV Dynamo Heren2, dat met één wedstrijd minder een achterstand van vier punten op hen heeft. De positie komt dus vanuit die hoek niet in gevaar, maar dat zal niet de insteek van Madjoe voor dit duel zijn. Niet meer inleveren op de drie koplopers en meer afstand nemen van hun achtervolgers lijkt me een veel logischer target. We zullen zien.

We houden u op de hoogte hoe het afloopt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.