Vizier op volleybal

 

Activia vs. VoCASA topper in Topdivisie B Dames.

VoV, 08-12-2022. 5:54 uur. In de Topdivisie B bij de dames staat er in ieder geval één zeer tot de verbeelding sprekend duel op de agenda voor aanstaande zaterdag. Namelijk koploper Activia vs. VoCASA, de nummer drie van de ranglijst.

Waarom dan wel? Nou, in de eerste plaat omdat het nr. 1 vs. nr. 3 is  en bovendien omdat VoCASA in hun laatste duel Ledûb met 3-1 versloeg en de punten in Nijmegen hield, terwijl Ledûb, de nummer twee van de ranglijst, in de week ervoor met 0-3 van het tot dan nog ongeslagen Activia won. In Sint Anthonis dus. Was dit een éénmalige uitglijder van de koploper of kan VoCASA daar moed uit putten en voor herhaling gaan?

Ledûb zal zich ongetwijfeld voor de uitnederlaag bij VoCASA willen revancheren. En daarvan moet Armixtos dan de dupe worden. De Amsterdammers staan achtste en hebben in de laatste twee wedstrijden tegen Orion en Keistad (beide met 3-0 gewonnen) laten zien dat ze zich als debutant na een gewenningsperiode behoorlijk thuis beginnen te voelen op dit niveau.

Hekkensluiter Orion krijgt na hun uitduel tegen Armixtos van 14 dagen geleden nu de ‘buurvrouwen’ van Armixtos op bezoek. US Amsterdam bezet de vierde plaats op de ranglijst en is met zeges tegen Spaarnestad, VCN, Volley Tilburg en Sliedrecht Sport Dames2 ook al weken aan de winnende hand. Die serie zullen ze niet door de rode lantaarndrager willen laten onderbreken, terwijl de thuisploeg een einde zal willen maken aan hun serie nederlagen.

Sliedrecht Sport Dames2 speelt thuis tegen Spaarnestad, dat voorlaatste staat. Sliedrecht bezet de vijfde plaats op de ranglijst. Na twee 3-0 uitnederlagen zal Sliedrecht de fans weer eens op een zege willen trakteren, Al kunnen we ons heel goed voorstellen dat Spaarnestad na de verloren duels tegen US, Activia en VCN ook best wel weer een succesje kan gebruiken.

Keistad (10-12) vs. VollinGo (10-10) en Volley Tilburg (9-10) vs. VCN (8-9) zijn duels tussen teams in de middenmoot van de ranglijst. Winnen kan de volgorde in de stand behoorlijk door elkaar husselen en verliezen kan voor een duidelijke afscheiding zorgen. Het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

We houden u op de hoogte hoe  het aanstaande zaterdag afloopt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.