Vizier op volleybal

 

Bijzonder programma in Topdivisie A Dames.

VoV, 08-12-2022. 5:46 uur. Het is bijna een unicum! Op de voorlaatste speelronde in 2022 in de Topdivisie A staat er GEEN Twentse derby op het programma. U leest het goed, GEEN Twentse derby en dat ondanks dat er zes teams uit Twente in deze divisie spelen.

Waar het bijvoorbeeld links vs. rechts of rechts vs. rechts kan zijn, daarmee bedoelen we de stand op de ranglijst en niet de politieke voorkeur, is het nu dus Twente tegen de rest van Nederland, waarbij we het zuiden buiten beschouwing laten. Want de zes Twentse teams spelen tegen ploegen uit het noorden, midden en westen van het land.

Zo reist Dynamo Tubbergen naar Groningen voor hun duel met Veracles en vertrekken de dames van Donitas uit Groningen naar Denekamp voor hun duel met DeVoKo. Ook VC Sneek dames2 komt vanuit het Noorden naar het Twentse land. Zij gaan als hekkensluiter op bezoek bij de koploper Krekkers in Maria Parochie.

Vanuit Amsterdam reist US Dames2 naar Ootmarsum. De hoofdstedelingen zullen de weg richting het Twentse land wel ondertussen op hun duimpje kennen. Vanuit Amsterdam steeds maar rechtdoor op de A1 en dan bij Almelo, Borne of Oldenzaal de afslag nemen als ze naar Krekkers, Dynamo, Apollo 8 Dames2, Set-Up of DeVoKo moeten. Bij hun uitduel naar Rivo is dat een paar afslagen eerder bij Rijssen. Dat geldt dit weekeinde ook voor Alterno dat bij Rivo op bezoek gaat. Sudosa Desto reist vanuit Assen naar Borne en komt dus van de andere kant.

Er zitten een paar mooie affiches bij, die op de voorhand een spannend duel zouden kunnen opleveren. Rivo vs. Alterno bijvoorbeeld, de nummer vier (18 punten) tegen de nummer drie (19 punten) of ook Set-Up ’65, de nummer zeven (15 punten) tegen US Dames2, de nummer vijf met 16 punten. En wat te denken van DeVoKo (8ste, 14 punten) vs. Donitas (10de, 9 punten). Duels waar het verschil, de voorsprong of achterstand, zomaar in een achterstand of voorsprong kan veranderen. Niet bij DeVoKo dus.

Bij Krekkers vs. VC Sneek Dames2 en Apollo Dames2 vs. Sudosa-Desto Dames2 zijn de verschillen zo groot dat als de ranglijst een juiste weergave is van het niveau tot heden er zeges voor de thuisspelende teams uit moet komen. Maar zeg nooit nooit, als het om een voorspelling van een volleybalduel gaat.

Dynamo Tubbergen, dat een miserabele periode zonder zeges achter zich heeft gelaten en in de laatste twee weken vier punten pakte, zal de stijgende lijn willen voorzetten in Groningen. Ze moeten dan wel een beetje hittebestendig zijn in de Groene Hel van Veracles.

We houden u op de hoogte hoe het afloopt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.